Άσχετος (;), ψεύτης (;), εμπαθής (;) ή απλά… επικίνδυνος

29 Νοεμβρίου 2014

Ειλικρινά καταβάλω φιλότιμες προσπάθειες για να κατανοήσω τις πρακτικές του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, όμως μου είναι αδύνατο να τα καταφέρω. Ο Άρης Βασιλόπουλος έχει καταφέρει να εξαγριώσει τον κόσμο της ΑΕΚ και συνέχεια βρίσκει άλλους για να ρίχνει τις ευθύνες.

 

Επειδή πολλοί θα σπεύσουν να με κατηγορήσουν για εμπάθεια και να με κατατάξουν σε κατηγορίες «στρατών» προκειμένου να παίξουν άλλου είδους παιχνίδια, θα μιλήσουμε με γεγονότα. Για να διαπιστώσετε και εσείς πόσες κυβιστήσεις έχει κάνει ο πρώτος δημότης της πόλης της Νέας Φιλαδέλφειας.

 

Καταρχήν μιλάει σχεδόν καθημερινά για τη σωτηρία του Άλσους, αλλά το ΜΟΝΟ που έχει κάνει για αυτό, ήταν ένα πάρτι στη λίμνη (εκεί που βρίσκεται πλέον ερειπωμένο το κέντρο Κένταυρος), με πολλούς καλεσμένους. Έφαγαν, ήπιαν, χόρεψαν και έφυγαν. Κάντε μία βόλτα στο άλσος να δείτε αν έφτιαξαν κάτι.

 

Συχνά, πυκνά δηλώνει θετικός για την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά θέτει όρους. Ακούγεται παρανοϊκό να θέτεις όρους σε κάποιον που βαδίζει βάσει των νόμων και επιδιώκει να χτίσει κάτι στο οικόπεδο που του ανήκει.

 

Έκανε λόγο για την υφαρπαγή έξι στρεμμάτων όταν βάσει παραχωρητηρίου η ΑΕΚ είχε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 26,6 στρεμμάτων και με το νέο νόμο αυτό γίνεται 29,1. Αν κάνει κάποιος την αφαίρεση θα ανακαλύψει ότι η διαφορά είναι 2,5 στρέμματα. Μέχρι τα 6 απομένουν άλλα 3,5… Ακόμα όμως και αν μιλήσουμε για το ισοζύγιο και σε αυτή την περίπτωση το Άλσος και ο Δήμος βγαίνουν κερδισμένοι.

 

Θέλετε ωστόσο να θυμηθούμε τι είχε δηλώσει στις 26 Μαΐου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Sentra FM; Απολαύστε τον: «Και αν αποδειχθεί ότι δεν γίνεται στα 26.5 στρέμματα το γήπεδο, αλλά στα 28,5, να το συζητήσουμε, να το δούμε τεχνικά και αν χρειαστεί ν' αναδασώσει η ΑΕΚ άλλο χώρο»!

 

Ο κ. Βασιλόπουλος μίλησε την Παρασκευή για σεβασμό στους συντελεστές δόμησης. Άλλο ατόπημα. Σύμφωνα με τα σχέδια της «Αγιά Σοφιάς», υλοποιείται συντελεστής 0,85 όταν ο μέσος όρος συντελεστής δόμησης της περιοχής είναι 1.40. Από τον συνολικό συντελεστή το 0,73 είναι πάνω από το έδαφος και 0,12 κάτω». Που είναι λοιπόν η ασέβεια της ΑΕΚ;

 

Έκανε λόγο για επιχειρηματικά συμφέροντα κοντά στο γήπεδο. Συγκεκριμένα είπε επί λέξει: «Υπάρχει μια ολόκληρη έκταση γύρω από το γήπεδο την οποία θέλουν να εκμεταλλευτούν εμπορικά και κατά την εκτίμηση μας συνδέεται...». Τι σχέση έχουν με την ΑΕΚ και την «Αγιά Σοφιά» αυτά κ. Βασιλόπουλε; Μήπως συγκεκριμένοι παράγοντες με τους οποίους έχετε στενή επαφή έχουν στόχο να πλήξουν τον Δημήτρη Μελισσανίδη; Και μέσω της ΑΕΚ επιχειρείτε άλλου είδους πόλεμο;

 

Πάμε και στη απίστευτου θράσους πρόταση που έκανε χθες. Πρότεινε άλλες εκτάσεις για να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ. Ποιες; «Εκείνη στην πρώην Renault όπου στεγάζονται σήμερα κάποια σχολεία...».

 

Καταρχήν η πρώτη ανήκει σε ιδιώτη. Η δεύτερη, εκεί δηλαδή που είναι το φουγάρο, ανήκει στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων. Τι προτείνει δηλαδή ο Δήμαρχος. Να γκρεμιστούν τα σχολεία για να φτιαχτεί το γήπεδο; Ήμαρτον! Αλήθεια όλοι οι ευαίσθητοι γιατί δεν έχουν ξεσηκωθεί ακόμα; Είναι δυνατόν να αποδέχονται τέτοιες προτάσεις;

 

Αλλά να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Όταν η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, ζήτησε το συγκεκριμένο χώρο για να βάλει εκεί το μπαλόνι προκειμένου να στεγάσει τα τμήματά της, γιατί ο Δήμος απαντούσε αναρμόδιος και έστελνε την ΑΕΚ στον ΟΣΚ; Τώρα ξαφνικά πως απέκτησε αρμοδιότητες;

 

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως ενώ έχει παρθεί μία απόφαση για την απομάκρυνση των σκουπιδιών από το Άλσος, ακόμα δεν έχει βρεθεί μία έκταση. Ο κ. Βασιλόπουλος στο τελευταίο Δ.Σ. είπε πως δεν υπάρχει ξεκάθαρη έκταση. Τότε πως προεκλογικά έλεγαν όλοι ότι χώροι υπάρχουν. Για ποιο λόγο ασφάλισε το συγκεκριμένο κομμάτι, ενώ πλέον βάσει νόμου δεν του ανήκει;

 

Πως επίσης την ώρα που το ταμείο του Δήμου είναι μείον ρίχνει… πόρτα στα έσοδα που θα έχει ο Δήμος από τα τέλη που θα εισπράττει μετά την ανέγερση του Γηπέδου από τις επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν σε αυτό; Ποιος είναι αυτός που θα πει «όχι» στα προβλεπόμενα περίπου 25 εκατ. έσοδα που θα έχει το κράτος από αυτό το τεράστιο έργο (περίπου 11 εκατ. € από την καταβολή του ΦΠΑ στο Κρατός, περίπου 10 εκατ. ευρώ από το φόρο εισοδήματος και περίπου 2.500.000 € από ασφαλιστικές εισφορές);

 

Για το τέλος άφησα κάτι που έχει να κάνει με τις υποτιθέμενες παρανομίες, συγκρίνοντας το «Γ. Καραϊσκάκης» με την «Αγιά Σοφιά». Είπε λοιπόν ο Δήμαρχος: «Θέλουμε δηλαδή ισονομία απέναντι στην παρανομία; Οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν άλλη λογική, δε νομίζω να σκέφτονται έτσι... Νομίζω πως με αυτά τα δεδομένα δεν θα μπορούσα ποτέ να εκλεγώ Δήμαρχος στον Πειραιά».

 

Αλήθεια κ. Βασιλόπουλε, ευσυνείδητε πολίτη. Ποιες παρανομίες υπάρχουν στο υπό κατασκευή γήπεδο της ΑΕΚ; Ποιες ενέργειες κάνατε για να αποτρέψετε τις παρανομίες του γηπέδου του Ολυμπιακού, του οποίου έχετε δηλώσει οπαδός; Διότι από τις πράξεις σας η ευαισθησία που εμφανίζετε αποδεικνύεται επιλεκτική.

Πηγή: www.pamesports.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ