Παπαθεοδώρου: «Διαχειριστήκαμε σωστά την ήττα»

Η Κηφισιά συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και με μοναδική παραφωνία το τέταρτο δεκάλεπτο κατάφερε στα Τρίκαλα να πάρει τη νίκη με 89-96.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά το τέλος του αγώνα έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν την ήττα από την ΑΕΚ.

«Σήμερα κληθήκαμε να παίξουμε απέναντι σε μία ομάδα που είχε πολύ μεγάλο «θέλω» για την νίκη , προερχόταν από τέσσερις ήττες μαζί με τα δύο παιχνίδια με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, που αυτό έκανε το «πρέπει» για την νίκη πολύ μεγαλύτερο. Γνωρίζουμε ότι τα Τρίκαλα είναι μια πολύ δύσκολη έδρα, ο κόσμος στηρίζει πάρα πολύ την ομάδα, είναι πολύ ενθουσιώδης, έχουμε παίξει τρίτη συνεχόμενη φορά και η παρουσία του είναι ιδιαίτερη, και σχεδόν πάντα μακριά από ακρότητες και τους αξίζουν συγχαρητήρια, είπε αρχικά ο Παπαθεοδώρου.

Και συνέχισε: «Είχαμε μια καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο και ουσιαστικά αυτό που μας έδωσαν τα Τρίκαλα τα σουτ τριών πόντων τα πήραμε και ευστοχήσαμε, είχαμε καλή αποτελεσματικότητα. Είχαμε πολλά όμως προβλήματα με τον Χότζιτς, ο οποίος μας δημιούργησε προβλήματα στο «inside» παιχνίδι των Τρικάλων.

Στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω ότι η αποβολή του Μαυροειδή ουσιαστικά μας άλλαξε λίγο το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει να παίξουμε, αλλά πήραμε πάρα πολλά πράγματα από την παρουσία του Γιούιν στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ανοίξαμε το παιχνίδι πήραμε μία διαφορά 18-20 πόντων. Καθοριστικό ρόλο νομίζω έπαιξε η αλλαγή του ρυθμού με τις αλλαγές που έκανε ο κ. Φλεβαράκης χαμηλώνοντας το σχήμα και πηγαίνοντας σε ένα παιχνίδι άναρχο μεν αλλά ουσιαστικά ήταν το τελευταίο του χαρτί , πιεστήκαμε πάρα πολύ, αυτή είναι η πραγματικότητα και βγήκαμε απ το ρυθμό μας, δεν είχαμε καλές επιλογές για ένα μικρό χρονικό διάστημα στην επίθεση μας αλλά η ποιότητα της ομάδας μας και το καθαρό μυαλό στο τέλος μαζί με την ευστοχία που δείξαμε στις βολές μας έδωσαν μια πολύ σημαντική νίκη επί ενός πραγματικά αξιόλογου αντιπάλου ο οποίος κατέθεσε τα πάντα μες το γήπεδο και για αυτό θεωρώ ότι η νίκη μας είναι πάρα πολύ μεγάλη και πάρα πολύ σημαντική», τόνισε ο προπονητής της Κηφισιάς. 

Για το πως διαχειρίστηκαν την ήττα από την ΑΕΚ: «Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας, είχαμε μια βδομάδα που προερχόμασταν από ένα αποτέλεσμα στο γήπεδο μας, μια ήττα από την ΑΕΚ, είμαστε μια ομάδα με ιδιαιτερότητες, πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε καταστάσεις γιατί είμαστε μια ομάδα που δεν έχει μεγάλο όνομα, δεν έχει μεγάλη φανέλα, έχει ποιότητα στο ρόστερ της αλλά πρέπει να ισορροπήσουμε, είμαστε μια ομάδα με συγκεκριμένη δυναμική , δεν παίζουμε μόνοι μας στο πρωτάθλημα, υπάρχουν και άλλες καλές ομάδες, δύσκολες έδρες, υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες και σε άλλες ομάδες και αυτό θα πρέπει να το βάλουμε πολύ καλά στο μυαλό μας και να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι με το 100% της συγκέντρωσης μας.

Χάσαμε τη συγκέντρωση μας για 3-4 λεπτά στα Τρίκαλα και δεχτήκαμε 35 πόντους σε ένα δεκάλεπτο όλες οι ομάδες υπενθυμίζω έχουν ποιότητα, έχουν θέληση και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, παρ όλα αυτά να δώσω συγχαρητήρια πάλι στους παίκτες μου για την επιστροφή στις νίκες και να ευχηθώ και καλή συνέχεια στον κόουτς ο οποίος για δεύτερη χρονιά έχει ένα δύσκολο έργο να εκπληρώσει αλλά τα Τρίκαλα έχουν τον τρόπο τους, ειδικά εδώ στο γήπεδο τους να μαζεύουν νίκες και πιστεύω ότι η προσθήκη του Χότζιτς μπορεί να τους αλλάξει λίγο την διάσταση στο παιχνίδι τους».

Σχετικά άρθρα