Λυκογιάννης: «Προσήλωση στην άμυνα και «καθαρό» μυαλό»

Προσήλωση στο αμυντικό πλάνο και υπομονή και «καθαρό» μυαλό στην επίθεση ζητά ο Άρης Λυκογιάννης, προπονητής του Κολοσσού, από τους παίκτες του για την κυριακάτικη (30/11, 1 μ.μ.) συνάντηση στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Οι «θαλασσί» προέρχονται από την σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Άρη και ο Λυκογιάννης επισήμανε:

Για τη σημασία του αγώνα: «Είναι άλλο ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το επίπεδό μας σε ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς, όπου ο αντίπαλός μας θα έχει την υποστήριξη του κόσμου του».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Σίγουρα θα είναι το ποιος θα καταφέρει να επιβάλλει το ρυθμό του, ενώ κατά τη γνώμη μου θα είναι και ο έλεγχος των ριμπάουντ».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Η ΑΕΚ έχει μεγάλα κορμιά στις θέσεις “3”, “4» και “5”, ενώ στηρίζεται πολύ στο περιφερειακό σουτ. Έτσι, εμείς θα πρέπει να σταματήσουμε αυτά τα σουτ και παράλληλα να κρατήσουμε μακριά από τη ρακέτα τους ψηλούς».

Για το που θα στηριχθεί ο Κολοσσός H Hotels: «Εμείς θα πρέπει να επιβάλλουμε το δικό μας στιλ παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, θέλουμε υπομονή και καθαρό μυαλό στην επίθεση, ενώ από την άλλη θα πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο αμυντικό μας πλάνο».

Οι «θαλασσί» πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους, στους Καρλ Ίνγκλις, Τόμας Ντελινικάιτις, σύμφωνα με τον Άγγελο Τσάμη, τον αρχηγό του Κολοσσού H Hotels, που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ την σεζόν 2007-8. Οι τοποθετήσεις του Τσάμη:

Για τη σημασία του αγώνα: «Έχουμε μπροστά μας άλλο ένα σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι, ενώ ερχόμαστε από μία μεγάλη νίκη. Αλλά, ελπίζουμε να δείξουμε την απαιτούμενη συγκέντρωση και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Μεγάλο ρόλο θα παίξει ο ρυθμός. Η ΑΕΚ είναι καλή και επικίνδυνη ομάδα, αλλά εμείς θα πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο την προσοχή μας στους Ίνγκλις και Ντελινικάιτις».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Όπως είπαμε και πριν, τα δυνατά σημεία της ΑΕΚ είναι τα δύο “όπλα” της, οι Ίνγκλις και Ντελινικάιτις και γι’ αυτό θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο να τους σταματήσουμε».

Για το που θα στηριχθεί ο Κολοσσός H Hotels: «Εμείς θα στηριχθούμε περισσότερο στην ομαδική άμυνα. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι να έχουμε συγκέντρωση».

Σχετικά άρθρα