Πιτούλες µε λαχανικά και φέτα

30 Νοεμβρίου 2014

Υλικά

  •   2 φύλλα έτοιμη σφολιάτα
  •   1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
  •   1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
  •   1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  •   2 κολοκύθια κομμένα σε μικρά καρέ
  •   1/4 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
  •   1 φλιτζ. φέτα σε τρίμματα
  •   8-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  •   λίγος βασιλικός ψιλοκομμένος (ή δυόσμος ή ρίγανη)
  •   4 κ.σ. ελαιόλαδο
  •   αλάτι
  •   φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ι

 
Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄-4΄ να γίνει διάφανο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε την πιπεριά, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι και τα αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν. Τα αλατοπιπερώνουμε.

2. Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε στη μέση. Με μαχαίρι ή με το ειδικό ροδάκι αφαιρούμε τις γωνίες και τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα.
3. Αλείφουμε λίγη σάλτσα στη μέση κάθε φύλλου. Ισομοιράζουμε πάνω τα ψημένα λαχανικά και τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με το μυρωδικό. Ρίχνουμε στο κέντρο κάθε πίτας τα τρίμματα φέτας.
4. Ανασηκώνουμε το κάθε φύλλο γύρω γύρω και το διπλώνουμε προς τα μέσα, φτιάχνοντας ανοιχτές πιτούλες. Τις βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και τις ψήνουμε για περίπου 40΄ στους 180° C μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Ζεστές ή κρύες είναι τέλειες!

 

μερίδες 4

Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά

 

Πηγή: www.argiro.grΑνοιχτές πίτες µε λαχανικά και φέτα

- See more at: http://www.mamapeinao.gr/pitoules-%C2%B5e-laxanika-kai-feta#sthash.xy0CsowL.dpuf

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ