«Υπογραφή της ντροπής δεν θα βάλουμε»

1 Δεκεμβρίου 2014

Σαφές μήνυμα προς τους δανειστές πως ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι απλώς δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του κάτω από μια νέα συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας, αλλά και δεν πρόκειται να την αναγνωρίσει, αποστέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση, οξύνοντας την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και ζητώντας εκλογές «εδώ και τώρα».

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να θεωρήσει δεδομένα και να εφαρμόσει τα μέτρα που χαλκεύουν αυτή τη στιγμή κυβέρνηση και τρόικα», τόνισε χθες από τα Γιάννενα ο Αλέξης Τσίπρας και προειδοποίησε: 

«Πολύ περισσότερο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνυπογράψει ως αξιωματική αντιπολίτευση όσα θα συμφωνήσουν η κυβέρνηση με την τρόικα. Και επειδή γράφτηκε ξανά ότι αυτό αποτελεί απαίτηση του Βερολίνου, θέλω να κάνω όσο γίνεται πιο καθαρή τη θέση μας: Τέτοια υπογραφή ντροπής, ας μην την περιμένουν από εμάς. Για υπογραφές ντροπής στον κ. Σαμαρά και στον κ. Βενιζέλο, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υψώσει και άλλο τους τόνους κατά της κυβέρνησης με τις δημόσιες εμφανίσεις του των επομένων ημερών, μεταξύ άλλων και με την ομιλία του αύριο (02/12) στο Συνέδριο του Ιντερκοντινένταλ. 

Η Κουμουνδούρου, άλλωστε, θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει απολύτως με την τρόικα και οδηγεί τη χώρα και την κοινωνία σε νέα επώδυνα μέτρα και εδραίωση και εμβάθυνση των αποτελεσμάτων των Μνημονίων.

Επιπλέον, ο Αλ. Τσίπρας φρόντισε να αποστείλει και μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του, τασσόμενος και υπέρ των πλατιών συμμαχιών και της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Μαχόμαστε να οικοδομήσουμε ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης και ανατροπής. Κοινωνικό και πολιτικό. Και στην προσπάθεια αυτή, δεν θα χαρίσουμε κανέναν στους αυτουργούς των μνημονίων», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου, μάλιστα, επισπεύδει τις εξελίξεις και συναντάται εκ νέου, αυτήν την εβδομάδα, με ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και με κινήσεις που προβλέπεται να συμπορευτεί στις εκλογές, όπως το «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά, οι κινήσεις Νεφελούδη-Μπαγιώργου κ.ο.κ., ενώ θα υπάρξει και συνάντηση αντιπροσωπειών ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, ενόψει ενδεχόμενης συνάντησης Αλ. Τσίπρα και Φώτη Κουβέλη.

Συνάντηση με Κουτσούμπα ζητεί ο Μητρόπουλος

Εν τω μεταξύ, με άρθρο του στην «Κυριακάτικη Αυγή», ο Αλέξης Μητρόπουλος ζητεί να υπάρξει άμεση συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ τάσσεται κατά της προγραμματικής συμφωνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ.

Real.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ