Από την Κομοτηνή στη Γαλατασαράι

Η ήττα της Γαλατά από την Άντερλεχτ με 2-0 την Τετάρτη στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν το κύκνειο άσμα για τη θητεία του Πραντέλι . Η απώλεια του εισιτηρίου και για το Γιουρόπα Λιγκ  υπήρξε η τελική αφορμή για την απόλυσή του έπειτα από λιγότερο από έξι μήνες.

Είχε προηγηθεί η παραίτηση του Πραντέλι από την Εθνική Ιταλίας, καθώς η Σκουάντρα Ατζούρα αποκλείστηκε από τους ομίλους στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και δεν πέρασε στους 16 και τα νοκ άουτ, εκεί όπου είχε καταφέρει να προκριθεί ως γνωστόν η Εθνική Ελλάδος.

Διάδοχος του Πραντέλι, όπως ανακοινώθηκε από την τουρκική ομάδα, ανέλαβε ένας… συμπατριώτης μας: ο πρώην αμυντικός της Γαλατά και πρώην προπονητής της Ακίσασπορ και βοηθός προπονητή του Φατίχ Τερίμ στην Εθνική Τουρκίας Χαμζά Χαμζάογλου.

Ο Χαμζάογλου γεννήθηκε στο Μίσχο του Δήμου Σώστη και έζησε μέχρι τα 7 του χρόνια στην περιοχή του νομού Ροδόπης.Τότε μετακόμισε οικογενειακώς στην Τουρκία. Ήταν ο προπονητής της Ακίσα που εισηγήθηκε την μεταγραφή του Φάνη Γκέκα στην τουρκική ομάδα.

Ως προπονητής της Ακίσασπορ, βρέθηκε πριν δυο χρόνια στην πατρίδα του, την Θράκη, για φιλικό παιχνίδι με τον Πανθρακικό, που είχε λήγει ισόπαλο 1-1. Η φωτογραφία είναι από την βράβευσή του σε εκείνο το παιχνίδι από τον πρόεδρο του Πανθρακικού Δημήτρη Τζελέπη και τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Τάσο Καραολάνη, όταν και είχε παραλάβει μία φανέλα του Πανθρακικού με τις υπογραφές όλων των παικτών.

Πηγή: thrakisports.gr

Σχετικά άρθρα