Αυτοκτόνησε ο διευθυντής σχολείου που είχε βγει σε ροζ βίντεο από μαθητές

1 Δεκεμβρίου 2014

Τέλος στη ζωή του αποφάσισε να βάλει ένας διευθυντής σχολείου στο Μάριμπορ της Σλοβενίας, έπειτα από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο φέρεται να επιδίδεται σε ερωτικές περιπτύξεις με καθηγήτρια.

 

Το βίντεο τράβηξαν μαθητές του σχολείου και το ανέβασαν στο Διαδίκτυο. Ο διευθυντής, πατέρας δύο παιδιών, παρά το ότι δήλωσε πως το βίντεο είναι προϊόν μοντάζ, δεν άντεξε την επί μια εβδομάδα προβολή του στα ΜΜΕ και αυτοκτόνησε.
Οπως μεταδίδει το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων ΧΙΝΑ, η αστυνομία επιβεβαίωσε το τραγικό γεγονός,χωρίς σχόλια,όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου διευθυντών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Σλοβενίας, Μίλαν Ρέγιετς δήλωσε στο σλοβενικό τηλεοπτικό σταθμό POP TV ότι ο διευθυντής της Μέσης Σχολής Μηχανικών του Μάριμπορ προφανώς κατέρρευσε ψυχικά υπό τη μεγάλη πίεση και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο διευθυντής άφησε πίσω σύζυγο, γιο και κόρη.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση του επίμαχου βίντεο στο διαδίκτυο, ο διευθυντής κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και υποστήριξε ότι το βίντεο είναι προϊόν μοντάζ.

Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών και δεν έχουν αποκαλυφθεί τα άτομα που ανάρτησαν το βίντεo ίντερνετ.

Το τραγικό περιστατικό προκάλεσε έντονες συζητήσεις για τα δικαιώματα δημοσίευσης υλικού στο ίντερνετ και για την προστασία της ιδιωτικότητας, για τους κανόνες ηθικής, καθώς και για τη σχέση εκπαιδευτικών και μαθητών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Kosnews.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ