Σκορδομακάρονα με ντομάτα και ξύσμα πορτοκάλι από το Γιώργο Λέκκα

1 Δεκεμβρίου 2014
Μερίδες  3
Χρ. Πρ 15΄
Χρ.μαγειρ 30΄

Υλικά :

500 γρ μακαρόνια σπαγγέτι
5 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 600 γρ. ντοματίνια ψιλοκομμένα και μερικά κομμένα στην μέση
½ φλ.τσαγ Ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πρέζα Κανέλα σκόνη
1 κ.γλκ Ζάχαρη
1 κ.γλκ ξύσμα πορτοκάλι
1 κ.γλκ δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
πάπρικα
αλάτι
αν θέλετε μπορείτε να βάλετε 300 γρ τυρί ψητό κομμένο σε στίκ ( όπως χαλούμι)
 
Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε νερό μέχρι την μέση και βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει το νερό. Ρίξτε τα μακαρόνια και αφήστε για 8΄μέχρι να βράσουν. Τα σουρώνετε και ρίχνετε 4 κ.σ ελαιόλαδο ανακατεύετε με ένα πιρούνι και τα βάζετε σε ένα μπόλ. Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε για 3΄ ελαφρά το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνετε την ντομάτα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το δεντρολίβανο, την ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 4΄μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνετε την κανέλα, το πιπέρι. Τέλος ρίχνετε τα μακαρόνια μέσα ανακατεύετε με μια πιρούνα και είναι έτοιμα να τα σερβίρετε. Αν θέλετε κόβετε το τυρί σε στίκ . Ψήνετε το τυρί και το βάζετε πάνω στα μακαρόνια
 
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ