Σκορδομακάρονα με ντομάτα και ξύσμα πορτοκάλι από το Γιώργο Λέκκα

<div>
<div><strong>Μερίδες  3</strong></div>
<div><strong>Χρ. Πρ 15΄</strong></div>
<div><strong>Χρ.μαγειρ 30΄</strong></div>
<div><strong><br clear="none" /></strong></div>
<div><strong>Υλικά :</strong></div>
<div><strong><br clear="none" /></strong></div>
<div>500 γρ μακαρόνια σπαγγέτι</div>
<div>5 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 600 γρ. ντοματίνια ψιλοκομμένα και μερικά κομμένα στην μέση</div>
<div>½ φλ.τσαγ Ελαιόλαδο</div>
<div>4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες</div>
<div>1 πρέζα Κανέλα σκόνη</div>
<div>1 κ.γλκ Ζάχαρη</div>
<div>1 κ.γλκ ξύσμα πορτοκάλι</div>
<div>1 κ.γλκ δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο</div>
<div>
<div>Φρεσκοτριμμένο πιπέρι</div>
<div>πάπρικα</div>
</div>
<div>αλάτι</div>
<div>
<div>αν θέλετε μπορείτε να βάλετε 300 γρ τυρί ψητό κομμένο σε στίκ ( όπως χαλούμι)</div>
<div> </div>
</div>
<div><strong>Εκτέλεση:</strong></div>
<div><strong><br clear="none" /></strong></div>
<div>Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε νερό μέχρι την μέση και βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει το νερό. Ρίξτε τα μακαρόνια και αφήστε για 8΄μέχρι να βράσουν. Τα σουρώνετε και ρίχνετε 4 κ.σ ελαιόλαδο ανακατεύετε με ένα πιρούνι και τα βάζετε σε ένα μπόλ. Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε για 3΄ ελαφρά το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνετε την ντομάτα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το δεντρολίβανο, την ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 4΄μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνετε την κανέλα, το πιπέρι. Τέλος ρίχνετε τα μακαρόνια μέσα ανακατεύετε με μια πιρούνα και είναι έτοιμα να τα σερβίρετε. Αν θέλετε κόβετε το τυρί σε στίκ . Ψήνετε το τυρί και το βάζετε πάνω στα μακαρόνια</div>
<div> </div>
<div> </div>
</div>

Σχετικά άρθρα