Λάθη που κάνουν οι άνδρες και οι γυναίκες τους απατούν

1 Δεκεμβρίου 2014

Μερικοί συνήθεις λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για απιστία, όπως η εκδίκηση, η βαρεμάρα, η χαρά του καινούριου και ο εθισμός στο σεξ. Όμως οι ειδικοί λένε πως πολύ συχνά, τα κίνητρα διαφέρουν από το ένα φύλο στο άλλο καθώς οι άνδρες ψάχνουν για περισσότερο σεξ και προσοχή και οι γυναίκες ζητούν να γεμίσουν το συναισθηματικό τους κενό.

Από την Επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών 

www.andrologia.gr

«Οι γυναίκες μου λένε: « Ήμουν μόνη, δεν αισθάνομαι κοντά με το σύντροφό μου, και με θεωρεί δεδομένη»» αναφέρει μια οικογενειακή θεραπεύτρια. «Λένε πως ήθελαν να έχουν κάποιον που θα τους κοιτά στα μάτια και θα τους κάνει να αισθάνονται σέξυ ξανά.»


Συναισθηματικοί λόγοι

Κάθε εξωσυζυγική σχέση είναι διαφορετική και διαφορετικοί είναι οι λόγοι κάθε γυναίκας που μπαίνει σε τέτοια σχέση.

Λέγοντας αυτό, οι άνδρες είναι πολύ πιο πιθανό να αναφέρουν τα σεξουαλικά κίνητρα για την απιστία και λιγότερο πιθανό να ερωτευθούν μία σύντροφο εκτός γάμου.

Οι γυναίκες τείνουν να έχουν ένα συναισθηματικό σύνδεσμο με τον σύντροφό τους και είναι πιο πιθανό να έχουν εξωσυζυγική σχέση λόγω μοναξιάς.

«Οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο δυστυχείς με τις σχέσεις στις οποίες βρίσκονται, ενώ οι άνδρες μπορεί να είναι πολύ πιο χαρούμενοι με τη βασική τους σχέση και να απατούν επίσης. Οι γυναίκες ενδιαφέρονται περισσότερο να συμπληρώσουν το γάμο τους ή να τον εγκαταλείψουν απ’ ότι οι άνδρες. Για τους άνδρες, είναι το Β’ σχέδιο αντί το εναλλακτικό.»

Βρέθηκε πως το 34% των γυναικών που είχαν σχέσεις ήταν ευτυχισμένες ή πολύ ευτυχισμένες στο γάμο τους. Ένα μεγαλύτερο ποσοστό των ανδρών που είχαν σχέσεις, το 56%, ήταν ευτυχισμένοι στο γάμο τους.

Είναι στα γονίδια;

Η θεωρία πως η μοιχεία είναι «φυσική» στους άνδρες, κι εκπληρώνει την ανάγκη τους να μοιράσουν το σπέρμα τους κατά το Δαρβίνο έχει ακουστεί πολύ. Όμως η θεωρία που ψάχνουν οι γυναίκες όταν αυτές έχουν σχέσεις ίσως έχει βάση στην εξέλιξη επίσης.

Αυτή η θεωρία, κρατάει από τα παλιά χρόνια, θέλει τις γυναίκες να ζευγαρώνουν για να κάνουν παιδιά. Όμως καθώς οι γυναίκες έβγαιναν για να συλλέξουν τροφή, έκαναν σεξ με άλλους άνδρες, εξασφαλίζοντας με αυτό, πως θα έχουν κάποιο που θα τις βοηθήσει να αναθρέψουν τα παιδιά και θα παρέχει πόρους, αν ο σύντροφός τους πεθάνει.

«Οι γυναίκες που ξενοκοιμόνταν συνέλεγαν περισσότερο κρέας, προστασία και πόρους από τους εραστές τους. Ίσως έκαναν κι ένα επιπλέον παιδί για να έχει περισσότερη γενετική ποικιλία στη γενιά τους, αν κάποια παιδιά πεθάνουν, κάποια άλλα θα ζήσουν.»

Αυτή η θεωρία είναι αντιφατική και δε μπορεί να αποδειχθεί ή όχι αιώνες μετά. Όμως οι ειδικοί λένε πως τα γυναικεία κίνητρα γενικότερα είναι πέρα από σεξουαλικά. Αυτό δε σημαίνει πως κάποιες γυναίκες δεν κάνουν σχέσεις μόνο για το σεξ, ή πως το σεξ δεν είναι σημαντικό, αλλά γενικά τα γυναικεία κίνητρα δεν έχουν να κάνουν μόνο με το σεξ.

«Δεν πιστεύω πως οι γυναίκες το κάνουν γιατί θέλουν να κάνουν περισσότερο σεξ, όμως δε τους πειράζει αν κάνουν περισσότερο. Δεν έχει να κάνει μόνο με το σεξ αυτό καθεαυτό, όσο με την εμπειρία του να είσαι με κάποιον.»

«Εγκαταλείποντας το πλοίο»

«Αισθανόμουν πως τα όνειρα και οι ελπίδες μου είχαν χαθεί. Ήμουν πολύ μόνη. Δε μπορούσα να καταλάβω τι σήμαινε μοναξιά στο γάμο μέχρι που τη βίωσα.» λέει κάποια από τις γυναίκες.

Η εύρεση ενός νέου συντρόφου για να φύγει κάποια από έναν κακό γάμο είναι ένας από τους συνηθισμένους λόγους που οι γυναίκες έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις.
«Βρίσκονται σε ένα πλοίο που βυθίζεται και χρησιμοποιούν σωσίβια λέμβο, δε θέλουν να πηδήξουν στο κρύο νερό.»
Επίσης βλέπουμε κάποιες γυναίκες να κάνουν σχέσεις σε περιόδους που είναι ευάλωτες ή όπου αλλάζει η ζωή τους, όπως όταν ένα παιδί πηγαίνει στο πανεπιστήμιο ή όταν χάνουν τη δουλειά τους. Ίσως το βλέπουν σαν μια μορφή παρηγοριάς κατά τη διάρκεια αναστάτωσης.
Άλλος ένας συνηθισμένος λόγος είναι η κραυγή βοηθείας μέσα στο γάμο. Υπάρχουν περιπτώσεις που η γυναίκα είχε κάποια εξωσυζυγική σχέση, τη διέκοψε και στη συνέχεια το είπε στο σύζυγό της για να τονίσει πως είχαν μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ όσο εκείνος νόμιζε.
Η κλινική εμπειρία των ειδικών έχει δείξει πως οι σχέσεις σχεδόν πάντα προκαλούνται από προβλήματα στο γάμο. Η ψυχοθεραπεία μερικές φορές μπορεί να είναι βοηθητική για να αποφύγετε να καταλήξετε εκεί.

«Οι άνθρωποι έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις γιατί ψάχνουν για κάτι.» Αν και πολλοί παλεύουν με την απιστία « περισσότεροι άνθρωποι με επισκέπτονται (πριν συμβεί) γιατί θέλουν να σώσουν το γάμο τους.»

Τυχαίο ή επίτηδες

Οι γυναίκες επίσης σπανιότερα θα έχουν σχέση που «απλά συνέβη» γιατί σκέφτονται περισσότερο και σοβαρότερα την κατάσταση λένε οι ειδικοί.

Κάποιες γυναίκες παίρνουν το χρόνο τους « για να προθερμανθούν». «Το «μπαίνω- βγαίνω» δεν είναι γυναικεία συμπεριφορά. Οι άνδρες φεύγουν ευκολότερα, γιατί τα συναισθήματά τους είναι απλά διαφορετικά και είναι ασυνήθιστο για μια γυναίκα να θέλει να κάνει σεξ κι ύστερα να το ξεχάσει.»

Παλαιότερη πεποίθηση ήθελε τις γυναίκες να προσκολλούνται σε μία σχέση. Όμως βλέπουμε πως οι γυναίκες συνδέονται με τους συντρόφους τους στις σχέσεις και σκέφτονται περισσότερο πριν ξεκινήσουν μία σχέση.«Οι γυναίκες μπορούν να αναγνωρίσουν τον κίνδυνο του να χάσουν το σύντροφό τους εξαιτίας μιας σχέσης.»

Η κοινωνία τείνει να κρίνει πιο αυστηρά τις γυναίκες απ’ ότι τους άνδρες όσον αφορά τις εξωσυζυγικές σχέσεις.

«Οι γυναίκες δεν κάνουν εύκολα εξωσυζυγικές σχέσεις.»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΑΝΑΣ***** ****
20:33 Δευτέρα 8/12/2014
Πριν μερικους μηνες με εδιωξαν απο την δουλεια μου περασαν οι μηνες χωρις να το καταλαβω γιατι στο ενδιαμεσο ετοιμαζα το γαμο μου τωρα ομως δεν εχω με τι να περασω τη μερα μου Ο ανδρας μου δουλευει αργει να γυρισει κι εγω μενω σχεδον ολη μερα μονη Οταν επιστρέφει ειναι κουρασμενος δεν μου μιλαει κοιμαται και νοιωθω απιστευη μοναξια και πλιξη Μετα το γαμο μπηκαμε στην διαδικασια να κανουμε ενα παιδακι αλλα ακομη τιποτα Φοβαμαι πως με εχει απορροφησει η ρουτινα και θα γινω και εγω μια γυναικουλα που το μονο που κανει ολοι μερα ειναι να γκρινιαζει Τι να κανω για να αλλαξει η καθημερινότητα μου να βρω δουλεια εδω που μενω ειναι δυσκολο θελω πολυ ενα μωρο αλλα και το θεμα μου ειναι ο ανδρας μου ετσι θα ειναι και με το μωρο τι να κανω