«Δύο εντελώς διαφορετικές όψεις»

Ο Χάρης Μαρκόπουλος παραδέχθηκε ότι ο Κόροιβος παρουσίασε δύο εντελώς διαφορετικές όψεις στην σημερινή εντός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Αρχικά ο κόουτς του Κοροίβου ευχήθηκε περαστικά στον αρχηγό του ΠΑΟΚ Κώστα Χαραλαμπίδη, με τον οποίο συνεργάστηκε στην διάρκεια της παρουσίας του, στο τεχνικό επιτελείο του «Δικέφαλου»: «Πριν αναφερθώ στο παιχνίδι θα μεταφέρω τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στον Κώστα Χαραλαμπίδη. Έναν παίκτη που κοσμεί το ελληνικό πρωτάθλημα»!

«Όσον αφορά το παιχνίδι, προσπαθήσαμε όλη την εβδομάδα να δούμε αν μπορούμε να εντοπίσουμε κάποιες αδυναμίες στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού», συνέχισε ο Μαρκόπουλος και τόνισε: «Περιμέναμε ότι θα είχαμε πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι και δουλέψαμε πολύ σε αυτό. Το παιχνίδι είχε δύο εντελώς διαφορετικές όψεις για εμάς. Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο είχαμε καλύτερες επιλογές, προσπαθήσαμε να βάλουμε τη μπάλα κοντά στο καλάθι. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, όμως στην κρίσιμη στιγμή, ο Μπλουμς έβαλε κρίσιμα σουτ που μας στοίχισαν. Νομίζω ο Παναθηναϊκός είναι αυτή τη στιγμή μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη, με πολύ μεγάλη ισορροπία τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Έχει και το inside και το outside game στην επίθεση και αυτό προβληματίζει αυτόν που αμύνεται, καθώς προσπαθεί να τον πάει εκεί που θέλει. Από μεθαύριο συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι».

«Χρόνο με τον χρόνο, αυτά που κάνει ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσουν πολλές ομάδες να τα ενστερνιστούν και θα προσπαθήσουν σε αυτό το κομμάτι να τα εντάξουν στις ομάδες τους», σχολίασε ο προπονητής του Κοροίβου και σημείωσε: «Το να καταλάβεις ότι παίζοντας με τον σωστό τρόπο μπορείς να ανταγωνιστείς οποιαδήποτε ομάδα, είναι σημαντικό να το κρατήσεις και να χτίσεις πάνω σε αυτό. Στόχος μας δεν είναι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Στόχος μας είναι η επόμενη προπόνηση. Εκεί πρέπει να δώσουμε τη συγκέντρωσή μας για να γίνουμε καλύτερη ομάδα και να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Σε ερώτηση πως ο Κόροιβος μείωσε την διαφορά με τον πρώτο σκόρερ του, Ρομπ Λόουερι στον πάγκο, ο Μαρκόπουλος εξήγησε: «Η κάθε ομάδα θέλει να βάλει καλάθια. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να προσπαθεί να αξιοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες γίνεται, αλλιώς γίνεται πολύ προβλέψιμη. Από την άλλη, είναι άξιο αναφοράς πως και ο Λόουερι που έχει αυτή την πίεση προσπάθησε να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του. Είναι κάτι που μας αρέσει και θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο».

Για την απουσία του Ντέιβις, σχολίασε: «Αν υπάρξει κάποιο νέο θα βγει και η σχετική ανακοίνωση. Αυτή τη στιγμή ο Ντέιβις είναι παίκτης της ομάδας και του έχουμε εμπιστοσύνη. Ήταν ένα από τα προβλήματα που είχαμε μέσα στην εβδομάδα και γι’ αυτό δεν αγωνίστηκε, κάτι που συνέβη και με τον Νίκο Αγγελόπουλο».

«Δυσκολέψαμε τον αντίπαλο»

«Παίξαμε καλά μόνο στο δεύτερο ημίχρονο», παραδέχθηκε ο Αμερικανός γκαρντ του Κοροίβου Τζος Μάτζετ και υπογράμμισε: «Στο πρώτο δεν είχαμε συγκέντρωση, αλλά βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα στη συνέχεια να ανεβάσουμε την απόδοσή μας και να δυσκολέψουμε τον αντίπαλο. Αυτό είναι που θέλουμε να κρατήσουμε από το σημερινό ματς. Την ενέργεια και την αποφασιστικότητα που είχαμε στο δεύτερο μέρος και μας βοήθησαν να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στον Παναθηναϊκό. Με τον τρόπο που παίξαμε δείξαμε πως μπορούμε να κοντράρουμε μεγάλες ομάδες. Είναι πρόκληση για όλους μας να παίζουμε με σπουδαίους αντιπάλους, όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης».

Σχετικά άρθρα