Κατηγορείται για αντισημιτισμό ο Μπαλοτέλι

Έρευνα για αντισημιτική αναφορά του επιθετικού της Λίβερπουλ Μάριο Μπαλοτέλι έχει ξεκινήσει η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA).

Ο ιδιόρρυθμος Ιταλός ποδοσφαιριστής δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Instagram μια εικόνα του χαρακτήρα του παιχνιδιού Super Mario που έγραφε: «Μην είστε ρατσιστές – να είστε σαν τον Μάριο. Είναι ένας Ιταλός υδραυλικός, που δημιουργήθηκε από Γιαπωνέζους, μιλάει αγγλικά και μοιάζει με Μεξικανό».

Στο κάτω μέρος της εικόνας, ο Μπαλοτέλι συμπεριέλαβε τις λέξεις: «… πηδάει σαν μαύρος και αρπάζει τα κέρματα σαν Εβραίος». Αυτές οι φράσεις, όμως, ενδέχεται να τού κοστίσουν αποκλεισμό πέντε αγωνιστικών, αν η FA τον κρίνει ένοχο για ρατσιστικά σχόλια.

Στη συνέχεια, πάντως, ο Μπαλοτέλι διέγραψε την εικόνα και αρνήθηκε ότι η ενέργειά του συνιστούσε μια επιθετική αντισημιτική αναφορά. «Η μητέρα μου είναι Εβραία, λοιπόν σκάστε όλοι παρακαλώ» έγραψε στο Twittter.

Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας ανέφερε στην εφημερίδα Guardian ότι το κυβερνών σώμα του αγγλικού ποδοσφαίρου διερευνά το θέμα, ενώ από τη Λίβερπουλ έγινε γνωστό ότι ο σύλλογος θα μιλήσει με τον παίκτη.

Το πρώην στέλεχος της FA και νυν διευθύνων σύμβουλος του Εβραϊκού Συμβουλίου, Σάιμον Τζόνσον, πιστεύει ότι η περίπτωση Μπαλοτέλι πρέπει να διερευνηθεί.

Όπως δήλωσε στην Daily Telegraph «απεχθανόμαστε κάθε είδος ρατσισμού, όπου και αν βρίσκεται. Καλούμε την FA να ερευνήσει αυτή την προσβλητική θέση και να αναλάβει δράση, εφόσον χρειάζεται, αν θέλουμε να αποβάλλουμε τον ρατσισμό από το ποδόσφαιρο».

Το ποστάρισμα του Μπαλοτέλι ήρθε μετά από εκείνο του Ρίο Φέρντιναντ, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 45.000 στερλίνες το 2012 για το «τιτίβισμα» με στόχο τον Άσλεϊ Κόουλ.

Μόλις τον περασμένο μήνα, επίσης, ο ιδιοκτήτης της Γουίγκαν, Ντέιβ Γουίλαν, χρεώθηκε από την FA για σχόλια σχετικά με τους Εβραίους και τους Κινέζους. Ο Γουίλαν είχε δηλώσει στην εφημερίδα Guardian πως πιστεύει ότι «ο εβραϊκός λαός κυνηγά τα χρήματα περισσότερο από ό, τι οποιοδήποτε άλλος».

πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα