Χριστουγεννιάτικη διάθεση στη κουζίνα με Εggnog!

<p>Υλικά</p>
<ul>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">12 αυγά ξεχωριστά ο κρόκος και το ασπράδι</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> </span><span class="text">1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">3/4 φλιτζ. κονιάκ</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">2 φλιτζ. ουίσκι</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">6 φλιτζ. γάλα</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο</span></li>
</ul>
<p>Εκτέλεση</p>
<div class="recipe-body">
<div>
<p>Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου. Σιγά σιγά προσθέτουμε το κονιάκ και το ουίσκι. Κατόπιν, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες.</p>
<p>Μισή ώρα πριν το σερβίρουμε, ανακατεύουμε το γάλα στο παγωμένο μπολ, προσθέτοντας το μοσχοκάρυδο. Σε ξεχωριστό μπολ, με μίξερ χειρός, στη δυνατή ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ ώσπου να γίνει πηχτή σαντιγί. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν. Απαλά, ρίχνουμε τα ασπράδια αυγών στο μπολ με τους χτυπημένους κρόκους και ανακατεύουμε με μαρίζ. Τέλος, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ. Γαρνίρετε με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και ισομοιράζουμε το μείγμα με κουτάλα σε ποτήρια.</p>
</div>
</div>
<p><span>- See more at:/www.mamapeinao.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα