«Με την δουλειά που κάνουμε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα»

Αισιόδοξος για την προσπάθεια του Πανιωνίου να παραμείνει στην Basket League δηλώνει ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Ο «Τίγρης», ωστόσο, επισήμανε σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ότι ο «Ιστορικός» θα χρειαστεί μια υπέρβαση για να μείνει στην Α1. Ο Αλεξανδρής χαρακτήρισε χαρισματικό σκόρερ τον Λιούκ Χάνκοκ, ενώ θυμήθηκε τον πρώτο αγώνα του συμπαίκτη του τότε, Νίκου Γκάλη στην Ελλάδα, σαν σήμερα πριν 35 χρόνια.

Οι δηλώσεις του προπονητή των «κυανέρυθρων»:

Για τον Πανιώνιο: «Το κυριότερο είναι ότι φεύγω από το γήπεδο ευτυχισμένος. Όλα τα παιδιά ανταποκρίνονται με διάθεση της προπονήσεις. Προοδεύουμε καθημερινά και αυτό με κάνει χαρούμενο. Ο Πανιώνιος εκλήθη να διαχειριστεί μία δύσκολη κατάσταση, όπου τα προηγούμενα χρόνια διεκδικούσε την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, ενώ έπαιζε στην Ευρώπη. Έτσι, φέτος μετά την αποχώρηση του κυρίου Λιανού, η ομάδα ήταν ξεκρέμαστη, με αποτέλεσμα να κάνει βιαστικές κινήσεις λόγω άγχους και έλλειψης χρόνου. Στην αρχή υπήρξαν άσχημα αποτελέσματα, όπως με Κολοσσό και Τρίκαλα, γιατί ίσως αυτά μας τυραννήσουν στο τέλος, σε μία πιθανή ισοβαθμία. Θα πρέπει να κάνουμε μία υπέρβαση για να αισθανόμαστε άνετα και να μείνουμε στην κατηγορία».

Για το αν θα σωθεί η ομάδα της Νέας Σμύρνη στο τέλος: «Είμαι αισιόδοξος και με τη δουλειά που κάνουμε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Παιχνίδι με το παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι. Είχα πολλές ομάδες, αλλά λίγες φορές ένιωθα αυτή την πληρότητα. Γιατί και ο κόσμος στηρίζει με θέρμη την προσπάθεια που γίνεται και γι’ αυτό θα πρέπει να τον ευχαριστήσουμε».

Για τον Χάνκοκ: «Αν ο Άρης δεν έπαιζε τόσο πολύ ζώνη θα είχε βάλει πιο πολλούς πόντους. Είναι χαρισματικός σκόρερ και διαβάζει καλά το παιχνίδι. Μπορεί να πασάρει, έχει δυνατό πάτημα και δεν φοβάται. Έχει βγάλει εντυπωσιακές φάσεις ακόμα και στις προπονήσεις. Είναι η πρώτη του χρονιά στον ευρωπαϊκό χώρο, αλλά είναι παιδί που ακούει. Έχει μειονεκτήματα στην άμυνα, αλλά αν βελτιωθεί θα κάνει καλή καριέρα».

Για τον Νίκο Γκάλη: «Η εικόνα τότε το 79’ δεν υπήρχε. Είχαμε απλά πληροφορίες. Τότε η ομάδα εκλήθη να παίξει Κύπελλο Πρωταθλητριών, τη σημερινή Ευρωλίγκα. Είχαμε αποκτήσει τότε τον Φιλ Τέιλορ και τον Μπιλ Τζορτζ, αλλά ο πρώτος ήταν με τον Γκάλη στην ίδια περιφέρεια και μας είχε δώσει πληροφορίες. Μας έλεγαν ότι είχε ύψος 1,93μ. με 1,95μ.. Έτσι, είχα πάει σαν αρχηγός στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχθώ και τον έψαχνα μέσα στον κόσμο. Αλλά, μόλις τον είδα είπα: “Τι έγινε; Μάζεψε στο αεροπλάνο;”. Φυσιογνωμικά δεν μας εντυπωσίασε. Ο αείμνηστος Ανέστης Πεταλίδης μου είχε πει να τον μαρκάρω. Μου είπε: “μαύρε πιάστον να δούμε τι ψάρια πιάνει”. Τον πίεσα σε όλη την προπόνηση, αλλά αυτός δεν πιέστηκε! Είχα δεινοπαθήσει. Δεν γινόταν να τον σταματήσεις. Δεν έβρισκες παρόμοιο παίκτη στην Ευρώπη εκείνη την εποχή».

Για το ντεμπούτο του Γκάλη με τον Ηρακλή: «Στην αρχή τον κορόιδευαν και ό,τι του έλεγαν τα πίστευε. Έτσι είχε νευρικότητα πριν το παιχνίδι. Εκεί είχαμε νικήσει ένα πόντο και ο Νίκος είχε βάλει 30 πόντους, αλλά είχε πολλά άστοχα σουτ. Οι συμπαίκτες μου, μου είχαν πει ότι δεν μας έδωσε ούτε μία πάσα και πήγα και του είπα: “ρε Νίκο δεν έδωσες πάσα, ενώ έχασες και πολλά σουτ”. Δεν απολογήθηκε και μου είπε: “από πού τα έχασα; Εσύ πιστεύεις ότι θα τα ξαναχάσω;”. Εγώ δεν του είπα τίποτα τότε, αλλά τον δικαίωσε η καριέρα του».

Για το ποιον προτιμά Ντέιβιντ Καλιγκάρις ή Νίκο Γκάλη: «Τον πρόλαβα τον Kαλιγκάρι και τον είχα αντίπαλο. Ήταν εντυπωσιακός παίκτης και μπορούσε να παίξει τρεις και τέσσερις θέσεις. Γενικά είχα την τιμή να δω μεγάλα ταλέντα. Αλλά, ένας από τους καλύτερους που είχα αντίπαλο και συμπαίκτη στην Εθνική ήταν ο Φάνης Χριστοδούλου . Έκανε πολλές δουλειές στο γήπεδο. Αλλά, σαν σκόρερ ο Γκάλης ήταν κορυφαίος. Γενικά, από το 71’ είχα την τιμή να δω αρκετούς και καλούς σκόρερ».

Σχετικά άρθρα