Σημαντική οικονομική ένεση στον Παναθηναϊκό

Η απώλεια 2,1 εκατ. ευρώ από τη μη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (μετά τον αποκλεισμό από τη Σταντάρ Λιέγης) αλλά και η κακή πορεία της ομάδας στους ομίλους του Γιουρόπα που μέχρι στιγμής έχει αποφέρει μόλις 100.000 ευρώ από την ισοπαλία με την Αϊντχόφεν, προμήνυε ότι ο χειμώνας θα ήταν δύσκολος οικονομικά για το Τριφύλλι.

 

Μολονότι η ΠΑΕ έχει μπει σε τροχιά εξυγίανσης και αναμένεται να κλείσει η χρόνια με θετικό πρόσημο, είναι προφανές ότι υπάρχει οικονομική στενότητα. Μάλιστα το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν και καθυστερήσεις σε πληρωμές ποδοσφαιριστών, ενώ ακόμη οφείλονται κάποια μπόνους της περασμένης σεζόν.

 

Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος αναζητούσε τρόπους προκειμένου να ενισχυθεί με ζεστό χρήμα το ταμείο του συλλόγου προκειμένου να βγει η σεζόν με μεγαλύτερη άνεση και να μην προκύψει το παραμικρό πρόβλημα ενόψει (και) της επόμενης αδειοδότησης. Οπως προκύπτει πια έχει ήδη συναφθεί ομολογιακό δάνειο ύψους 5,25 εκατ. ευρώ με ιδιώτες, οι οποίοι θα διευκολύνουν την ΠΑΕ και θα λάβουν πίσω έντοκα τα χρήματά τους εντός πέντε ετών, καθώς δεν θα γίνει μετοχοποίηση όπως συνέβη με το προηγούμενο ομολογιακό δάνειο.

 

Επίσης, έπειτα από επαφές που είχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ με οικονομικά ισχυρούς φίλους του Παναθηναϊκού φαίνεται ότι είναι πιθανόν να συγκεντρωθεί ένα ποσό ύψους 3 εκατ. ευρω. Για το λόγο αυτό συμπεριλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΠΑΕ και το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα