Απορρίφθηκαν οι εφέσεις Σερβίας-Αλβανίας

Απορρίφθηκαν από την UEFA οι εφέσεις των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών των Σερβίας και Αλβανίας, που σημαίνει ότι παρέμειναν οι πρωτόδικες ποινές για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη διάρκεια του αγώνα στο Βελιγράδι, για την προκριματική φάση του Euro 2016, στις 14 Οκτωβρίου.

Η UEFA είχε κατακυρώσει τον αγώνα με τέρματα 3-0 υπέρ της γηπεδούχου Σερβίας, λόγω της άρνησης των Αλβανών διεθνών να βγουν στο γήπεδο για να αγωνιστούν, αφαίρεσε όμως τρεις βαθμούς από τους γηπεδούχους για τα επεισόδια, τους οποίους υποχρεώνει να αγωνιστούν χωρίς οπαδούς στα δύο επόμενα εντός έδρας παιχνίδια, ενώ αμφότερες οι ομοσπονδίες θα πληρώσουν πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, όταν πάνω από τον αγωνιστικό χώρο εμφανίστηκε τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι με τη σημαία της «μεγάλης Αλβανίας».

Ο Σέρβος διεθνής Στέφαν Μίτροβιτς το έπιασε και το κατέβασε, ο συμπαίκτης του Νεμάνια Γκούντελι πήρε τη σημαία κι αυτό εξόργισε τους Αλβανούς ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα γενική σύρραξη μεταξύ των παικτών και εισβολή φιλάθλων στο γήπεδο.

Ο Άγγλος διαιτητής Μάρτιν Άτκινσον διέκοψε προσωρινά την αναμέτρηση προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια, αλλά όταν έκρινε ότι η συνάντηση μπορούσε να συνεχιστεί προσέκρουσε στην άρνηση των φιλοξενούμενων να εμφανιστούν στο γήπεδο. 

Σχετικά άρθρα