Σούπα με σπανάκι και κρέμα γάλακτος

<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />1 κιλό σπανάκι<br />1 κουταλιά της σούπας βούτυρο<br />1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο<br />4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι<br />4 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κρέατος<br />1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό γάλα<br />Μοσχοκάρυδο<br />Αλάτι<br />Πιπέρι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Καθαρίζουμε και πλένουμε με άφθονο νερό το σπανάκι.<br />Βράζουμε το σπανάκι χωρίς νερό για 6 λεπτά.</p>
<p>Στη συνέχεια το στραγγίζουμε  και το βάζουμε στο μπλέντερ για να πολτοποιηθεί.<br />Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι.Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα.</p>
<p>Ρίχνουμε το ζωμό, λίγο αλάτι και πιπέρι και τον πουρέ από σπανάκι.<br />Βράζουμε τη σούπα για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια την βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα.<br />Ξαναβάζουμε τη σούπα στο μάτι για να ζεσταθεί λίγο ακόμα και προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα