Μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />500 γραμμάρια κουβερτούρα<br />7 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι<br />1 κουταλιά του γλυκού σόδα<br />1 κουταλιά του γλυκού κανέλα<br />1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό<br />1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού<br />1/4 φλιτζανιού μπράντι<br />1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)<br />1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ<br />1 φλιτζάνι ελαιόλαδο<br />½ φλιτζάνι ζάχαρη<br />1 φλιτζάνι ηλιέλαιο<br />λίγη καρυδόψιχα για να πασπαλίσουμε τα μελομακάρονα<br />1 λαδόκολλα για το ταψί<br />για το σιρόπι:<br />2 φλιτζάνια μέλι<br />2 φλιτζάνια ζάχαρη<br />1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Θα χρειαστούμε δύο μπολ.<br />Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο, 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού και 1/4 φλιτζανιού μπράντι και τα ανακατεύουμε.<br />Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 7 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι, 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό,το ξύσμα πορτοκαλιού.<br /> <br />Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι ζάχαρη,1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλιά του γλυκού σόδα και 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα.<br />Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.<br />Στη συνέχεια ενώνουμε τα μείγματα από τα δύο μπολ και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.<br />Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη η οποία θα ξεκολλάει από τα χέρια μας.<br /> <br />Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη στο μέγεθος ενός καρυδιού και σχηματοποιούμε τα μελομακάρονα, με αυτά τα υλικά θα μας βγουν πενήντα μελομακάρονα.<br />Στρώνουμε με αντικολλητική λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί και τοποθετούμε επάνω τα μελομακάρονα με τη σειρά.<br />Προθερμαίνουμε το φούρνο.<br />Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.<br /> <br /><br />Για να φτιάξουμε το σιρόπι των μελομακάρονων βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 φλιτζάνια νερό,2 φλιτζάνια μέλι,2 φλιτζάνια ζάχαρη και 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση.<br />Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 7-8 λεπτά.<br />Ενώ βράζουν θα δούμε ότι θα δημιουργηθεί αφρός στην επιφάνεια, τον αφαιρούμε και όταν αρχίσει να βράζει,ρίχνουμε μέσα τα μελομακάρονα που πλάσαμε.<br />Τα αφήνουμε λόγο μέσα στο βραστό νερό για να μαλακώσουν.<br /> <br />Μόλις μαλακώσουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε σε μια σχάρα.<br />Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει με δύο κουταλιές ηλιέλαιο.<br />Όταν λιώσει,βουτάμε στα μελομακάρονα στη λιωμένη κουβερτούρα και τα πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα.<br />Τα σοκολατένια μελομακάρονα μας είναι έτοιμα.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα