Λεβαδειακός από άλλο πλανήτη στα Γιάννινα

Ο Λεβαδειακός πέρασε θριαμβευτικά από τα Ιωάννινα υποχρεώνοντας σε ήττα σοκ τον ΠΑΣ με 4-0, φτάνοντας έτσι στη 2η νίκη του στο πρωτάθλημα μετά από 11 αγώνες.

Α’ Ημίχρονο

Ο Λεβαδειακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφερε από τα πρώτα λεπτά να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Κι αφού κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του, λογικό ήταν κάποια στιγμή να φτάσει σε ένα γκολ, όπερ και εγένετο. Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους ο Τόμας με κεφαλιά στο 38ο λεπτό, μετά από σέντρα του Κονέ από τα αριστερά. Οι Βοιωτοί δεν επαναπαύτηκαν και πέντε λεπτά αργότερα (43′) ο Βαγγέλης Μάντζιος με εν κινήσει βολέ εντός περιοχής πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ αξιοποιώντας τη σέντρα ακριβείας του Κονέ από τα αριστερά. Το 0-2 ήταν σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Β’ Ημίχρονο

Ο ΠΑΣ δεν κατάφερε ούτε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου να δράσει προκειμένου να ξαναμπεί στο παιχνίδι και ο Λεβαδειακός δεν του χαρίστηκε. Συγκεκριμένα στο 61ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ξανά δίχτυα όταν ο Ορτέγκα έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Μιλοσάβλιεβ ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Βελλίδη για το 3-0 υπέρ της ομάδα του.

Το πάρτι συνεχίστηκε για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι στο 68′ ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων ο Μάντζιος βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, πέρασε και τον Βελλίδη και σκόραρε με πλασέ. Στη συνέχεια οι παίκτες του Λεβαδειακού έκοψαν ταχύτητα, ενώ οι γηπεδούχοι φάνηκε να περιμένουν καρτερικά τη λήξη για να τελειώσει ο εφιάλτης.

Παίκτης από «χρυσάφι»

Ο Βαγγέλης Μάντζιος πέτυχε δύο τέρματα, ταλαιπωρώντας ουκ ολίγες φορές την άμυνα των γηπεδούχων και δικαιωματικά του ανήκει ο τίτλος του πολυτιμότερου.

Έτσι κρίθηκε

Ο Λεβαδειακός κατάφερε να μετουσιώσει την ανωτερότητά του σε γκολ από το πρώτο μέρος, ενώ πολύ νωρίς στο δεύτερο φρόντισε να ρίξει τη «χαριστική βολή» στους γηπεδούχους, κλειδώνοντας οριστικά τη νίκη.

Η σφυρίχτρα

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος δεν ανάγκασε κανέναν να ασχοληθεί μαζί του, ενώ βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση η πεντακάθαρη κυριαρχία των φιλοξενούμενων.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μπέριος, Ακόστα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μανιάς, Τσουκαλάς, Ίλιτς, Στρούνα, Τσάβες, Λίλα.

Λεβαδειακός: Σηφάκης, Μαχαίρας, Μάντζιος, Κώτσιος, Γεωργιάδης, Ζίτο, Βούκσεβιτς, Τόμας, Ορτέγκα, Μιλοσάβλιεβ, Κονέ.

Σχετικά άρθρα