Μίτσελ: «Εγώ φταίω, δεν τέλειωσε τίποτα»

Στη συνέντευξη Τύπου για το ντέρμπι ο Μίτσελ πήρε την ευθύνη για την ήττα από τον ΠΑΟΚ και για τις επιλογές του στο ντέρμπι, ενώ τόνισε ότι ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει τη δουλειά για να μπορέσει μέχρι το τέλος να καλύψει τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ και να πάρει το πρωτάθλημα.

«Δεν παίξαμε έξυπνα. Χρειαζόταν εξυπνάδα και πάθος περισσότερο. Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, αλλά όποιος είδε την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου θα κατάλαβε ότι δεν τα διορθώσαμε. Δεν είναι καθόλου εύκολη βραδιά για εμάς και για τον κόσμο μας, αλλά θα πρέπει να δεχτούμε την ήττα μας και να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε. Γνωρίζουμε ότι όταν κάνεις λάθος, το αποτέλεσμα θα είναι αυτό.

Το παιχνίδι χρειαζόταν μεγαλύτερη ένταση. Στο πρώτο ημίωρο παίξαμε καλά, είχαμε 4-5 φάσεις, ο αντίπαλος καμία. Όμως μετά χάσαμε τη συγκέντρωση, χάσαμε μικρές μάχες μέσα στο γήπεδο και ο αντίπαλος το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ισοφαρίσαμε με μια φάση που έχουμε δουλέψει, αλλά στη συνέχεια είχαμε αποτυχίες στις ίδιες φάσεις.

Όταν λέω ότι έχουμε κάνει λάθος, εγώ μπαίνω μπροστά. Για την επιλογή των παικτών γιοα τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι, υπεύθυνος είναι ο προπονητής. Τις ήττες δεν μπορεί να τις μοιραστεί ο προπονητής με κανέναν άλλον».

Για τον Μήτρογλου και τον Μπενίτες

«Τώρα που τέλειωσε το ματς, σίγουρα ένα από τα λάθη ήταν ότι δεν έπαιξε ο Μπενίτες. Όμως δεν μπορούσαμε να τον πιέσουμε να παίξει άλλα 90 λεπτά. Ο επιθετικός ζειναπό τα γκολ, αλλά όταν δεν τα βάζει είναι ανεξήγητο. Το πρόβλημα του επιθετικού – και δεν το λέω ειδικά για τον Μήτρογλου – είναι να μη βάζει γκολ, αλλά και να μη δημιουργούνται ευκαιρίες. Και σήμερα κάναμε 4-5 ευκαιρίες στην περιοχή».

Για το πρωτάθλημα και τις μεταγραφές:

«Η θα κάτσουμε να λυπηθούμε ή θα συνεχίσουμε να δουλκεύουμε. Η διαφορά είναι πράγματι μεγάλη αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να καλύψουμε τη διαφορά. Για αφίξεις νέων παικτών δεν έχει νόημα, γιατί μένει πολύς καιρός μέχρι τις μεταγραφές και έως τότε έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμη».

Για το γκολ του ΠΑΟΚ που δεν μέτρησε:

«Δεν καταλαβαίνω το νόημα της ερώτησης. Αν θέλετε να πείτε με αυτό ότι ο διαιτητής μας βοήθησε σήμερα, δεν το καταλαβαίνω. Δεν το είδα, ο λόγος που ρώτησα αν είστε από τη Θεσσαλονίκη είναι ότι μπορεί να μην ξέρετε ότι δεν σχολιάζω ποτέ τη διαιτησία. Ποτέ».

Για τα γκολ που δέχεται η ομάδα:

«Είμαστε λίγο αδύναμοι και στις δύο περιοχές, στην επίθεση και στην άμυνα. Χρειαζόμαστε πολλές ευκαιρίες και εκμεταλλευόμαστε λίγες. Ακόμα και τις μέρες που κερδίζουμε και βάζουμε γκολ. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ καλά, έκανε τέσσερις ευκαιρίες και έβαλε δύο γκολ. Εμείς έχουμε πρόβλημα στα τελευταία 30 μέτρα να τελιώσουμε τις φάσεις μας απέναντι σε καλά οργανωμένες και όχι τόσο καλά οργανωμένες».

Είναι υπάρχει φαβορί για τον τίτλο ή είναι ακόμη ισορροπημένες οι πιθανότητες;

«Η ομάδα που έχει 5 βαθμούς διαφορά έχει πιθανότητες για τον τίτλο, όμως από εδώ και πέρα θα γίνουν πολλά έως το τέλος γι΄αυτό είπα ότι δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό το παιχνίδι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποποιούμαστε τις ευθύνες μας, κυρίως εγώ».

Πόσο θα επηρεάσει αυτή η ήττα;

«Είμαστε στον Ολυμπιακό και γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι είμαστε 5 βαθμούς πίσω. Πρέπει να δουλέψουμε και αυτό θα κάνουμε».

Σχετικά άρθρα