Σαλπιγγίδης: «Θέλουμε το πρωτάθλημα»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τόνισε με δηλώσεις του πως όλοι στην ομάδα είναι χαρούμενοι για τη νίκη αλλά ήθελε να προσγειώσει τόσο συμπαίκτες όσο και οπαδούς. Κατανοητό είναι να υπάρχει ενθουσιασμός, αποθέωσε τον Αναστασιάδη και υπογράμμισε πως όλοι στην ομάδα αλλά και την πόλη θέλουν το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

Για το ότι έπαιξε δεξί μπακ: «Το έχω δοκιμάσει και στις προπονήσεις να παίξω δεξί μπακ. Εντάξει!»

Για τη νίκη: «Θα είναι λάθος να μιλήσουμε για πρωτάθλημα είναι νωρίς. Πήραμε 3 πόντους σε μία έδρας ενός αντιπάλου που πάει για πρωτάθλημα. Να είμαστε προσγειωμένοι και να μην πετάμε στα σύννεφα».

Για το πως μπορεί να παρουσιαστεί ο ΠΑΟΚ χωρίς απουσίες: «Δεν γνωρίζω αν είμαστε πλήρης τι άλλο μπορούμε να παρουσιάσουμε. Ο προπονητής καθορίζει τα πάντα. Τα έχει καταφέρει πολύ καλά ο κόουτς το ίδιο και εμείς. Όλοι έχουν μερίδιο στις αποτυχίες και τις επιτυχίες».

Για τη διαφορά της εικόνας εντός και εκτός έδρας: «Ειναι φυσικό να παίζουμε πιο επιθετικά. Εκτός είμαστε πιο συντηρητικοί και ψάχνουμε άλλους τρόπους. Παίξαμε πολύ έξυπνα για να κερδίσουμε. Το σκορ μπορούσε να είναι μεγαλύτερο χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον Ολυμπιακό».

Για το αν η εμφάνιση αυτή αποτελεί προσωπική απάντηση για τον ίδιο: «Δεν είμαι μηχανή, είμαι άνθρωπος, δεν έχω αποδείξω κάτι. Το πρωτάθλημα θα είναι ότι καλύτερο για μένα και για τα παιδιά. Το θέλουμε πάρα πολύ όλοι. Σημαντικό για την ομάδα και για την πόλη. Αλλά δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε γιατί μπορεί να χάσουμε τον προσανατολισμό μας και τον δρόμο μας».

Για το αν ο κόσμος ασκεί πίεση: «Ο κόσμος έχει απαιτήσεις, είναι δύσκολο κομμάτι για εμάς αυτό. Ότι δεν μας κάνει καλό το αφήνουμε, θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο αλλά και στις οικογένειες μας. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει ενθουσιασμός αλλά δεν πρέπει να χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας και τον στόχο μας. Έχουμε άλλο παιχνίδι και αν το χάσουμε η νίκη εδώ δεν θα σημαίνει τίποτα».

Σχετικά άρθρα