Υπόπτα τρία αδέλφια για τη δολοφονία στη Μαδρίτη

Η ισπανική ομοσπονδία συνέλαβε χτες το βράδυ τρία αδέρφια ως ύποπτα για τον θάνατο του οπαδού της Λα Κορούνια την Κυριακή. Η «El Mundo Deportivo» αναφέρει ότι οι δύο από αυτούς θεωρούνται σίγουροι για τη διάπραξη του εγκλήματος και οι οποίοι τον έριξαν στον ποταμό Mαθανάρες.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αστυνομικοί στράφηκαν κυρίως στον ακροδεξιό σύνδεσμο της Ατλέτικο Μαδρίτης “Frente” και προχώρησε στις συλλήψεις με βάση την έρευνά της, με τη βοήθεια των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας.

Η εφημερίδα αναφέρει στο ρεπορτάζ της πως την περασμένη Τρίτη η αστυνομία είχε περιορίσει τη λίστα των υπόπτων σε επτά άτομα και τελικά εντοπίστηκε η ταυτότητα των δύο ανθρώπων που πιστεύεται πως επιτέθηκαν στον άτυχο φίλαθλο. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, η αστυνομία ανακοίνωσε το όνομα του τρίτου συλληφθέντος που είναι ο μεγαλύτερος αδελφός των δύο προαναφερθέντων. Η σύλληψη έγινε στο σπίτι του ενός εξ αυτών και ότι μάρτυρες που ήταν παρόντες στην επίθεση, δήλωσαν ότι οι τρεις αδελφοί ήταν μέλη της πιο βίαιης ριζοσπαστικής ομάδας των οπαδών της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η είδηση έρχεται μια ημέρα μετά από απόφαση δικαστή της Μαδρίτης που άσκησε διώξεις κατά των 21 συλληφθέντων για τις οδομαχίες της περασμένης Κυριακής μεταξύ φανατικών οπαδών των «ροχιμπλάνκος» και της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Όλοι οι συλληφθέντες κατέθεσαν ενώπιον του δικαστή και αρνήθηκαν ότι είχαν ανάμειξη στα δραματικά γεγονότα.

Την ίδια ώρα εκπρόσωποι του Εθνικού Αθλητικού Συμβουλίου της χώρας είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν με εκπροσώπους τόσο της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου όσο και της Λίγκας της χώρας για να δρομολογήσουν τους τρόπους πρόληψης και πάταξης της βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα της χώρας.

Σχετικά άρθρα