Ποινικές διώξεις σε 16 άτομα

Ποινικές διώξεις σε 16 ανθρώπους του ποδοσφαίρου ασκήθηκαν πριν από λίγο από τον εισαγγελέα, Αριστείδη Κορέα.
Οι διώξεις αφορούν αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα κατά περίπτωση για διεύθυνση , συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό, απάτη κατά συναυτουργία κατ’ εξακολούθηση και κατ΄επάγγελμα, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτέλεσματος αγώνα κατά συναυτουργία και κατ εξακολούθηση.
Συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι 16. Πρόκειται για τέσσερις παράγοντες της ΕΠΟ, δύο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, τρεις διαιτητές, πέντε παράγοντες από άλλη Επιτροπή και δύο παράγοντες ΠΑΕ.
Επτά είναι τα άτομα που κατηγορούνται για ένταξη και συγκορήτηση εγκληματικής ομάδας.
Στο εκατόν εβδομήντα τριών σελίδων πόρισμα του εισαγγελέα, Αριστείδη Κορέα, περιγράφεται η δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα η οργάνωση αυτή όριζε συγκεκριμένους διαιτητές σε συγκεκριμένιους αγώνες.
Εξ αυτού είχαμε υποβιβασμό ομάδων που έχασαν μεγάλα ποσά εξαιτίας της υποβίβασης και αντιστοίχως ομάδες που ήταν ψηλά τους και τους δινόταν η δυνατότητα να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις απ’ όπου είχαν κέρδη. Ο χρόνος τέλεσης των αδικημάτων είναι από το 2011 έως το 2013.
Τα στοιχεία προέκυψαν κυρίως από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που «δένουν» το στήσιμο των αγώνων και από καταθέσεις μαρτύρων και παραγόντων άλλων ΠΑΕ που δεν εμπλέκονται στην υπόθεση .

Σχετικά άρθρα