Μπορώ να χάσω πολλά κιλά σε μικρό χρονικό διάστημα;

4 Δεκεμβρίου 2014
Σωτηρία, 24 ετών ρωτά

ΕΡΩΤΗΜΑ
Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω επειδή ήμουν 78 κιλά και έχω ύψος 1,66 έκανα δίαιτα και έχασα 3 κιλά σε ένα μήνα. Τώρα που ζυγίστηκα είμαι ακόμη 75 και περιμένω και περίοδο. Θέλω τον Ιούνιο να έχω επίπεδη κοιλιά ώστε να μπορώ να φοράω ότι θέλω. Μπορείτε να μου πείτε περίπου σε πόσο καιρό περίπου θα καταφέρω να φτάσω τα 60 κιλά;

Στο ερώτημα απάντησε η Παπαγεωργίου Άννα, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Οι επίσημες συστάσεις για ασφαλή απώλεια βάρους αφορούν 0,5 με 1 κιλό την εβδομάδα. Με βάση αυτή τη σύσταση μπορείτε να υπολογίσετε το χρονικό διάστημα το οποίο απαιτείται για να πετύχετε το στόχο σας με ασφάλεια και με μεγάλη δυνατότητα διατήρησης της απώλειας. Να θυμάστε ότι κατά τη διάρκεια της προσπάθειας σας η ζυγαριά είναι πιθανό να "κολλήσει". Μην απογοητεύεστε, διατηρήστε το πρόγραμμα της διατροφής σας, εντατικοποιήστε την άσκηση σας και επιμείνετε.   

 

Βιογραφικό

Επαγγελματικη ταυτοτητα

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Διευθύντρια Διατροφής Κέντρου Συμβουλευτικής

Διατροφής «Ευρωστία»

Επιστημονικός Συνεργάτης Α’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»

ΣΠΟΥΔΕΣ

Α.Βασικό πτυχίο:Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας -Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Β.Βασικό πτυχίο:Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Γ.Διδάκτωρ Ιατρικής: Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής Υγείας στην Παιδική Παχυσαρκία.

ΠΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ

1.Ως Ειδική Σύμβουλος του Υφυπουργού Υγείας αρμόδιου για θέματα Διατροφής και Άσκησης με τις εξής αρμοδιότητες:

 • Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό Εθνικής Διατροφικής Πολιτικής (Σχεδιασμός δράσεων διατροφικής αγωγής στην τοπική κοινωνία: Σχολεία-Νοσοκομεία-Στρατός, Τοπική αυτοδιοίκηση).
 • Τον σχεδιασμό ολοκληρωμένου προγράμματος συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας για τα θέματα της Σχολικής Υγείας (prevention–foodschool).

 

2.Ως Εθνική εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα Διατροφής και Άσκησης (ΗighLevelGrouponNutritionandPhysicalActivity, DG-SANCO)

3.Ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής ‘Διατροφικής Πολιτικής’ του Υπουργείου Υγείας , η οποία αποτελεί Επιστημονικό- Συμβουλευτικό όργανο του Υπουργείου και ασχολείται με :

- Την Διατροφική αγωγή - Σχολική υγεία

- Τη Βιομηχανία Τροφίμων – Ενημέρωση καταναλωτών

- Την Κλινική Διατροφή στα Νοσοκομεία

- Την Προώθηση του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού

4.Ως υπεύθυνη σχεδιασμού και συντονισμού παρεμβατικών προγραμμάτων προαγωγής υγείας σε παχύσαρκα παιδιά και εφήβους, στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» 2003-2008

 • Καταγραφή των κοινωνικό-οικονομικών προσδιοριστικών παραγόντων της παιδικής παχυσαρκίας.
 • Καταγραφή βιολογικών δεικτών της παιδικής παχυσαρκίας
 • Αγωγή υγείας σε παχύσαρκα παιδιά και εφήβους-συμβουλευτική γονέων.
 • Εκμάθηση και εκπαίδευση των παιδιών και εφήβων και Γονέων σε θέματα Διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής και καταπολέμησης της Παιδικής Παχυσαρκίας
 • Συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού
 • Οργάνωση και λειτουργία κατασκηνωτικών προγραμμάτων διαχείρισης βάρους για παιδιά.

5.Διευθύντρια Διατροφής και Υπηρεσιών Σίτισης στους Ολυμπιακούς & Παραολυμπιακούς Αγώνες « Αθήνα 2004»(Τελετή Έναρξης, Τελετή Λήξης, Αγώνες Στίβου, Τελικός Ποδοσφαίρου)

με αρμοδιότητες για τον:

 • Σχεδιασμό του ολοκληρωμένου προγράμματος Διατροφικής υποστήριξης των αγώνων.
 • Τον σχεδιασμό, την οργάνωση και διεύθυνση των υπηρεσιών σίτισης.
 • Τον συντονισμό με τους αρμόδιους εθνικούς φορείς έλεγχου τροφίμων( ενιαίο φορέα ελέγχου τροφίμων,διεύθυνση δημόσιας υγείας)
 • Σχεδιασμό των μενού σίτισης (Αθλητές –Εθελοντές –Συνοδοί)
 • Συντονισμό των catering που έλαβαν μέρος

6.Ως διατροφολόγος σε επαγγελματικές ομάδες καλαθοσφαίρισης, και ομοσπονδίες ποδηλασίας ,χειροσφαίρισης.

7.Ως επιστημονικός συνεργάτης για τις τηλεοπτικές εκπομπές

«Σέφ στον αέρα» & « Η κουζίνα της μαμάς»

 

 

   
     

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Πανα***** ****
20:30 Πέμπτη 4/12/2014
Ερώτηση προς εργατολόγο Γεννήθηκα το 1954 Εχω πρώτη ασφάλιση το 1973 ΙΚΑ 2 χρόνια από 19761987 ΝΑΤ 6 χρόνια 1990 1 χρόνο ΤΑΕ 31993012006 ΤΑΕΟΑΕ και από τον 52006 μέχρι σήμερα ΟΑΕΕ Πότε μπορώ να πάρω σύνταξη κ με ποιες προυποθέσεις Σας ευχαριστώ πολύ
nina***** ****
16:23 Πέμπτη 4/12/2014
Για σας εχω ενα πρόβλημα που δεν μου εχει ξανασυμβει πριν 23 μηνες συναντιθηκαμε τυχεα με μια κοπελα με την οποια κάναμε φοβερή παρέα και ειχαμε χαθει τον τελευταίο 1 χρονο και όπως ήταν φυσικό ξανακολησαμε το προβλημα ειναι οτι αυτη κάνει παρέα με μια κοπελα η οποια ειναι εντελώς αρνητική καιοποτε πάω να την πλησιάσω αντιδράει Η αλήθεια είναι οτι δεν θλ ειδιετερη παρέα μαζί της το θεμα ειναι όμως πως κανει φανερο ουι δεν θλει να κανω παρεα με την φιλη της που την θεωρεί και ως κτήμα της η δεν ξερω και γω τι αλλο Έλεος δλδ Με αποτέλεσμα οπότε μας βλεπει να μιλαμε ερχετε και την περνει και τετια αυτη ειναι ηποιων τόνων και δεν θλει να μαλωσει με καοια μας απο οτι καταλαβενω αλλα καταντάει σπαστικό αυτό Παλιότερα της μιλησα και ειπε οτι ούτε Αυτη θλει να κανει παρεαμαζί της αλλα Αυτη ακριβώς ήταν η απάντηση της δεν το συνέχισα ουτε της το το ξανακανα Θέμα Αλλα καταντάει σπαστικό και δεν ξερω και Γιατι εχει τετια εχθρα απέναντιμ Αυτό που με ανγδειχει είναι μήπως λεει τα ιδια και για μενα αλλα μετά το ξεχνάω τελος πάντων κάνουμε και οι δθο Παρέα με Πολλα άτομα και ποτρ δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα αυτό αλλα έχω Μπουχτισει πια και δεν θλ καμοια επαφή με εκείνη Δεν μουχει τύχει ποτε κατι παρομοιο βσκ και δεν ξερω πως να χειριστώ την ολη κατάσταση Έλεος Δλδ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν
Τα νέα της ημέρας
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν