«Να νικά η ομάδα και δεν με νοιάζει το ρεκόρ» (video)

Ο Βασίλης Σπανούλης χρειάζεται μόνο τρεις πόντους για να ξεπεράσει τον Γιάκα Λάκοβιτς και να γίνει ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας, αλλά τόνισε ότι πάνω από όλα είναι οι νίκες του Ολυμπιακού!

Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» έχει πετύχει στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα 2.522 πόντους και με τρεις ακόμη ξεπερνά τον Γιάκα Λάκοβιτς, που έχει σκοράρει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση 2.524. «Δεν περίμενα να έχω φτάσει εδώ πέρα», ομολόγησε ο Σπανούλης στο Olympiacos Bc TV και τόνισε: «Αυτό δεν οφείλεται μόνο σε μένα, αλλά στους συμπαίκτες και τους προπονητές μου που με βοηθούν να βοηθώ την ομάδα με διάφορους τρόπους. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να νικά η ομάδα και δεν με νοιάζει το ρεκόρ. Με ενδιαφέρει να κερδίζει και να πετυχαίνει τους στόχους της».

Σε ερώτηση ποιους πόντους θυμάται περισσότερο, ο αρχηγός του Ολυμπιακού απάντησε: «Θυμάμαι ένα μεγάλο τρίποντο με την Μπαρτσελόνα στο Φάιναλ Φορ του 2012, τα τρίποντα απέναντι στη Ρεάλ στον τελικό του 2013, γενικά όλα τα σουτ που βοήθησαν την ομάδα να φτάσει εκεί που έφτασε».

«Ξεκουράστηκα το καλοκαίρι, οι προπονητές μου με βοηθούν πάρα πολύ, η ψυχολογία μου είναι στα ύψη, οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύονται και αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι να σκοράρω εγώ, αλλά να βοηθώ την ομάδα μου», σχολίασε ο Σπανούλης σε ερώτηση που οφείλεται η πολύ κατάσταση που βρίσκεται.

Σε άλλη ερώτηση εάν μπορεί να ξεπεράσει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκα επισήμανε: «Ελπίζω να έχω την υγεία μου, να παίξω αρκετά χρόνια. Σίγουρα ο Ναβάρο είναι από τους μεγαλύτερους σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων, έχει παίξει πολλά περισσότερα χρόνια από μένα στην Ευρωλίγκα.  Ελπίζω όταν αυτός σταματήσει εγώ να συνεχίσω να παίζω, να  είναι καλά τα πόδια μου κι αν καταφέρω να τον περάσω, να τον περάσω, αλλιώς να βοηθάω πάντα την ομάδα μου να νικάει».

Σχετικά άρθρα