Τελεσίγραφο Τρόικας: Συμφωνία ή διακοπή χρηματοδότησης

5 Δεκεμβρίου 2014

Το ενδεχόμενο διακοπής της παροχής ρευστότητας προς την Ελλάδα, σκέφτεται σοβαρά η τρόικα, ένα δεν υπάρξει συμφωνία και ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του υφιστάμενου προγράμματος μέσα στο 2014, πρακτικά δηλαδή μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, οπότε λήγει το τελεσίγραφο που έχει δοθεί στην Ελλάδα. Αυτό αποκαλύπτει η γερμανική Handelsblatt, επικαλούμενη πηγές της σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Αθήνα.

Φαίνεται συγκεκριμένα, πως το σενάριο είναι η διακοπή της ροής ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προς τις ελληνικές τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση, σημειώνει η Deutsche Welle, που αναδημοσιεύει το ρεπορτάζ πως οι ελληνικές τράπεζες δεν θα είχαν άλλη πηγή ρευστότητας, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα σταματούσε να δέχεται ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου ως ενέχυρα για την αναχρηματοδότηση των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Η εφημερίδα μιλά για επανάληψη του σεναρίου του 2012. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι και τότε υπήρξαν πληροφορίες για τελεσίγραφο προς την Αθήνα από τους εκπροσώπους των δανειστών. Οι πληροφορίες είχαν διαρρεύσει και τότε μέσω του διεθνούς Τύπου κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για την εκταμίευση για λογαριασμό της Ελλάδας, δόσεων συνολικού ύψους 12 δισ. ευρώ.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ