Σάκοτα: «Δυνατό τεστ με Άρη»

Η ΑΕΚ με την ψυχολογία στα ύψη μετά τις τρεις σερί νίκες με τον Ντράγκαν Σάκοτα στο «τιμόνι» της αγωνίζεται αύριο (6/12, 5 μ.μ.) για την 9η αγωνιστική της Basket League στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη, που «καίγεται» για τους δύο βαθμούς, σε ένα ματς που θα λειτουργήσει σαν τεστ για το που μπορεί να φτάσει την φετινή σεζόν.

Οι Αλέξανδρος Βεζένκοφ, Μοχάμεντ Πάσαλιτς είναι οι παίκτες «κλειδιά» του Άρη σύμφωνα με τον Ντράγκαν Σάκοτα.

Οι δηλώσεις του κόουτς της Ένωσης:

Για την σημασία του αγώνα με τον Άρη: «Είναι μία νέα ευκαιρία για μας να δούμε πως λειτουργούμε στα εκτός έδρας παιχνίδια. Παίζουμε σε μία καλή και δυνατή έδρα. Είναι ένα δυνατό τεστ για μας για να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Ο Άρης έχει μερικά ταλέντα, όπως είναι ο Βεζένκοφ, ο οποίος έχει όλα τα φόντα να γίνει μεγάλος παίκτης. Στον αγώνα του Κυπέλλου ο Βεζένκοφ έκανε μεγάλη ζημιά. Θα προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε. Ο Άρης έχει πολλούς καλούς παίκτες. Θεωρώ ότι ο Πάσαλιτς και ο Βεζένκοφ είναι οι παίκτες-«κλειδιά» αυτής της ομάδας».

Για τα δυνατά του σημεία του Άρη: «Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Άρη, από τη στιγμή που ήρθα στην Ελλάδα μέχρι και τώρα. Ο Άρης είναι μία ομάδα με Ιστορία. Όλες οι ομάδες περνούν δυσκολίες και ο Άρης δεν αποτελεί την εξαίρεση. Κάνει όμως την προσπάθειά του για να είναι σε υψηλό επίπεδο».

Για το πού θα στηριχθεί η ΑΕΚ: «Είναι σημαντικό πώς θα αντιδράσουμε μέσα στο γήπεδο σε κάποια πράγματα που ετοιμάζουμε και πώς θα λειτουργήσει η ομάδα σε μία πολύ δύσκολη έδρα η οποία φέρνει πίεση και ενέργεια στους παίκτες του Άρη».

Η Ένωση θα βασιστεί στην άμυνα και στην ομαδικότητα για να φύγει με την νίκη από την Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον Γιώργο Τσιάκο. Οι τοποθετήσεις του 32χρόνου σέντερ της ΑΕΚ:

Για την σημασία της αναμέτρησης: «Όλες οι αναμετρήσεις έχουν την σημασία τους. ΑΕΚ είμαστε. Παίζουμε με τον Άρη εκτός έδρας. Είναι μια αναμέτρηση με συμβολισμούς. Ο Άρης έχει καλούς παίκτες. Δεν χωρά αμφιβολία σ’ αυτό. Πάμε για το θετικό αποτέλεσμα. Αυτό προσπαθούμε κάθε φορά άλλωστε».

Για το «κλειδί» του αγώνα: «Σας είπα και πριν. Ο Άρης έχει μερικούς παίκτες, που είναι επικίνδυνοι. Θεωρώ, ότι αν τους περιορίσουμε, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες».

Για τα δυνατά σημεία του Άρη: «Να μας επιτρέψετε να το κρατήσουμε για μας».

Σχετικά με το πού θα βασιστεί η ΑΕΚ: «Η καλή μας άμυνα και η ομαδικότητα νομίζω είναι στοιχεία, που κυρίως τις τελευταίες αγωνιστικές μας χαρακτηρίζουν».

Σχετικά άρθρα