Τσοκάνης: «Με τον Αστέρα και στο Champions League» (video)

Τα όνειρα για τον Τάσο Τσοκάνη δεν σταματούν κι έτσι μετά από τη συμμετοχή του στο Europa League με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης, ο 23χρονος μεσοεπιθετικός έθεσε το νέο μεγάλο στόχο των Αρκάδων, ο οποίος δεν είναι άλλο από την έξοδο της ομάδας στο Champions League μέσω των play offs. Ο Τσοκάνης μίλησε στο επίσημο κανάλι του συλλόγου για την προσεχή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, την πορεία της ομάδας στο Europa League ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα στους οπαδούς του Αστέρα.

Οι δηλώσεις του:

Πώς σκέφτεσαι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό;

«Το παιχνίδι σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά το παιχνίδι είναι στην έδρα μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και αν είμαστε αυτοί που πρέπει στον αγωνιστικό χώρο πιστεύω πώς θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή ο Παναθηναϊκός. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να σου κάνει τη ζημιά. Αν εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι και παίξουμε καλή άμυνα, τότε σίγουρα θα βγάλουμε επιθέσεις και θα σκοράρουμε, όπως το έχουμε κάνει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια».

Μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η ομάδα στο πρωτάθλημα;

«Ο Αστέρας είναι μεγάλη ομάδα πλέον, από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να πλασαριστούμε στην πεντάδα των πλέι οφ και εκεί να επιδιώξουμε την πρώτη θέση, προκειμένου να πάρουμε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League».

Όταν ήρθες στον Αστέρα δήλωσες πώς είσαι ευτυχισμένος που μπήκες στην οικογένεια του…

«Ήμουν ευτυχισμένος που ήρθα στον Αστέρα και τώρα είμαι ακόμα πιο πολύ ευτυχισμένος. Όλοι μαζί είμαστε μία οικογένεια στα αποδυτήρια. Είμαστε όλοι μαζί και αυτό μας το περνάει και ο προπονητής μας».

Σε λίγες ημέρες υπάρχει και το παιχνίδι με την Παρτιζάν για το EUROPA LEAGUE. Πώς σκέφτεσαι αυτό το ματς;

«Είναι δύσκολο παιχνίδι. Γνωρίζουμε πώς δεν μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά θα πάμε για τη νίκη. Χρειαζόμαστε το «τρίποντο» προκειμένου να είμαστε του χρόνου στους «ισχυρούς» της κλήρωσης».

Θα ήθελα να κάνεις έναν απολογισμό για την πορεία του Αστέρα στο EUROPA LEAGUE…

«Από αυτό το ταξίδι του Αστέρα στην Ευρώπη, μόνο καλά πράγματα μπορούμε να κρατήσουμε. Δεν πίστευε κανείς ότι θα περάσουμε στους ομίλους, αλλά εμείς είχαμε βάλει από την αρχή ως στόχο την πρόκριση στους ομίλους και τα καταφέραμε με το παραπάνω».

Ήσουν στο αρχικό σχήμα του Αστέρα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Τότεναμ . Πώς σου φάνηκε η ατμόσφαιρα στο «White Hart Lane»;

«Σίγουρα ήταν μία ξεχωριστή στιγμή. Είναι πολύ μεγάλα παιχνίδια αυτά και το να παίζεις σε τέτοια γήπεδα με τόσο όμορφη ατμόσφαιρα είναι σημαντικό. Δεν είχα παίξει σε τόσο υψηλό επίπεδο, αλλά νομίζω πώς πήγα καλά, δίνοντας τον καλύτερο μου εαυτό».

Τι σκέφτηκες όταν ο κόουτς σου είπε ότι ξεκινάς σε αυτό το ματς;

«Ότι πρέπει να κάνω ένα καλό παιχνίδι και να βοηθήσω τον Αστέρα να γράψει ιστορία η προσπάθειά του απέναντι σε μία μεγάλη αγγλική ομάδα όπως είναι η Τότεναμ».

Θεωρείς ότι υπάρχει μυστικό της επιτυχίας σας ως ομάδα;

«Πιστεύω πώς παίζει μεγάλο ρόλο ο χαρακτήρας των ποδοσφαιριστών, αλλά ένα σημαντικό ρόλο παίζει και ο προπονητής που μας θέλει όλους ενωμένους μαζί».

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε για να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

«Πήγαινα με τον πατέρα μου στα γήπεδα από μικρό παιδί και μου άρεσε πολύ αυτό που έβλεπα. Πήγα σε μία ακαδημία ποδοσφαίρου και σιγά-σιγά εξελίχθηκα σαν ποδοσφαιριστής».

Μέχρι που φτάνουν τα όνειρα σου;

«Τα όνειρα δεν σταματάνε ποτέ. Το όνειρο μου ήταν αρχικά να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα και ήδη έχω έρθει σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Αστέρας. Έπαιξα στο EUROPA LEAGUE με τον Αστέρα και μακάρι να αγωνιστώ μαζί του και στο CHAMPIONS LEAGUE».

Τι σημαίνει για σένα ποδόσφαιρο;

«Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Όπως κάθε σύγχρονο παιδί, έτσι και εγώ είχα όνειρο να παίξω ποδόσφαιρο. Πλέον έχει γίνει η ζωή μου. Είναι τρόπος της καθημερινότητας μου και δεν μπορώ μακριά του πλέον».

Ποιος είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει;

«Ο Λαμέλα της Τότεναμ ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχω αντιμετωπίσει και από το ελληνικό πρωτάθλημα ο Ντομίνγκεζ και ο Ιμπαγάσα . Νομίζω πώς αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές κάνουν τη διαφορά».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Αστέρα;

«Πιστεύω ότι ο κόσμος του Αστέρα είναι περήφανος για μας. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε περήφανοι για τον κόσμο που μας έχει στηρίξει μέχρι σήμερα. Θέλουμε και στη συνέχεια την υποστήριξη του, για να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Αν ήξερες ότι η ευχή που θα έκανες, θα γινόταν πραγματικότητα, τι ευχή θα έκανες για τον Αστέρα και τι ευχή για τον Τάσο Τσοκάνη;

«Για τον Αστέρα να κατακτήσει έναν τίτλο, ένα πρωτάθλημα ή ένα κύπελλο και νομίζω πώς ένας τίτλος θα με έκανε πολύ χαρούμενο και όλη η ομάδα θα ήταν υπερήφανη για αυτόν».

Σχετικά άρθρα