Τον τιμώρησε…

Επιστροφή στις νίκες για την Βέροια. Η “Βασίλισσα” επικράτησε με 2-0 του Πλατανιά στην Ημαθία με τους Χανιώτες να… ξοδεύουν ένα ολόκληρο ημίχρονο και να… ξυπνούν αργά στο ματς. Μπαλάφας και Κάμπορα οι σκόρερ της ομάδας του Γκρανέρο, δύο δοκάρια με Μιλούνοβιτς και Γιακουμάκη οι φιλοξενούμενοι. 

1ο ημίχρονο: Απόλυτο αφεντικό η Βέροια στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης για την 13η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι έπιασαν από… τον λαιμό τους παίκτες του Πλατανιά, οι οποίοι έμοιαζαν σαστισμένοι σε κάθε επιθετική προσπάθεια των αντιπάλων τους. Το πρώτο σουτ στο ματς έγινε στο 4ο λεπτό όταν ο Μπαργκάν έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Οι παίκτες του Γκρανέρο είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς και αφού αντιλήφθηκαν ότι η άμυνα των Χανιωτών δεν είναι και η πιο… σταθερή, πέντε λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ. Ο Ντουμίτρου σέντραρε παράλληλα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε απ΄ όλους και ο Σωτήρης Μπαλάφας σαν κρυφός σέντερ φορ από την μικρή περιοχή την έστειλε με άνεση στα δίκτυα του Ολίμπα για το 1-0.

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων δεν ήρθε ποτέ και ο Γιάννης Χριστόπουλος παρακολουθούσε την ομάδα του να αγωνίζεται χωρίς καμία σύνδεση μεταξύ των γραμμών της και τους ποδοσφαιριστές του σε πολλές περιπτώσεις να μην μπορούν να αλλάξουν δεύτερη πάσα. Στο 16’ η Βέροια έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ όταν ο Ντουμίτρου επιχείρησε με ξαφνικό γυριστό σουτ να πετύχει το γκολ… της χρονιάς όμως, ο Ολίμπα πραγματοποίησε σπουδαία απόκρουση σε κόρνερ. Το ποσοστό της κατοχής της μπάλας άγγιξε το 70% για την “Βασίλισσα” και στο 31’ ο Κάμπορα έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Πλατανιά.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημίχρονου οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και κράτησαν την Βέροια μακριά από την περιοχή τους. Μάλιστα, ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση των 45’ ο Τετέ απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Καντιμοίρη όμως η μπάλα μετά το εξαιρετικό σουτ που επιχείρησε κατέληξε λίγο άουτ.

2ο ημίχρονο: Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, στο δεύτερο παίχτηκε ποδόσφαιρο… και από τις δύο ομάδες . Ο Πλατανιάς κατάφερε να διορθώσει τα πολλά αμυντικά λάθη και να κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή του με την Βέροια πάντως να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 57’ με την κεφαλιά του Ντουμίτρου έπειτα από σέντρα του Κάμπορα από τα δεξιά και τη σπουδαία απόκρουση του Ολίμπα.

Δευτερόλεπτα αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Ο Τσουράκης έκανε εξαιρετική ενέργεια και σέντρα, ο Μιλούνοβιτς έπιασε την κεφαλιά, ο Καντιμοίρης απέκρουσε σωτήρια και στη συνέχεια της φάσης ο επιθετικός του Πλατανιά με δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Γκρανέρο πέρασε στο ματς τον Μπεν και λίγο αργότερα ο επιθετικός της “Βασίλισσας” τον δικαίωσε αφού το δυνατό σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής υποχρέωσε τον Ολίμπα σε ασταθή απόκρουση και ο Κάμπορα από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ματς οι Χανιώτες πίεσαν για το γκολ. Έχασαν ευκαιρία στο 75’ με τον Γκόμες και τρία λεπτά αργότερα είχαν και δεύτερο δοκάρι μετά από την κεφαλιά του Γιακουμάκη. Στο 80’ ο Γκόμες επιχείρησε εκ νέου να νικήσει τον Καντιμοίρη με απευθείας εκτέλεση φάουλ όμως, ο εξαιρετικός πορτιέρο της Βέροιας κράτησε σε μία ακόμα φάση ανέπαφη την εστία του.

Το τελευταίο σφύριφμα του διαιτητή Κουκουλάκη βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την 6η νίκη τους στο πρωτάθλημα και τους φιλοξενούμενους προβληματισμένους για το γεγονός ότι παρέμειναν “άσφαιροι” σε ένα ακόμα ματς.

Παίκτης από “χρυσάφι”: Χωρίς καμία αμφιβολία ο τερματοφύλακας της Βέροιας, Καντιμοίρης, ο οποίος πραγματοποίησε σπουδαίες αποκρούσεις και δεν επέτρεψε στους παίκτες του Πλατανιά να πιστέψουν πως μπορούν να φύγουν με αποτέλεσμα από την Ημαθία.

Η “σφυρίχτρα”: Χωρίς λάθη η διαιτησία του Μιχάλη Κουκουλάκη. Σωστές και οι υποδείξεις των βοηθών του.

Σχετικά άρθρα