Νίκες για ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Μία ακόμη νίκη (την 7η σε 8 αγώνες) πανηγύρισε η ΑΕΚ που επικράτησε, χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες, με 3-0 της Ηλιούπολης, αλλά η νίκη επισκιάστηκε από τον τραυματισμό της Λαγουδάκη (προσγειώθηκε άτσαλα στο 16-10 του γ’ σετ και θα υποβληθεί σε εξετάσεις). Τραυματισμός υπήρξε κι από την πλευρά της Ηλιούπολης καθώς η Έντουρντς χτύπησε στο πρόσωπο στο φινάλε του β’ σετ και δεν συνέχισε τον αγώνα.

Η ΑΕΚ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πίεσε πάρα πολύ την Ηλιούπολη που κατάφερε να καλύψει μια μεγάλη διαφορά στο πρώτο σετ (από 16-6 πλησίασε σε 24-21) ήταν ανταγωνιστική μέχρι το 16-13 του β’ σετ, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την Ένωση.

Με εξαίρεση το πρώτο σετ, όπου και πάλι είχε το πάνω χέρι αλλά ο Πανναξιακός ήταν κοντά στο σκορ, ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 3-0 στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών.

Οι ερυθρόλευκες στο πρώτο σετ πήραν με το καλημέρα μια διαφορά (5-2 με τα σερβίς της Μπραμπόροβα) αναγκάζοντας τον Πανναξιακό να κυνηγά στο σκορ. Η ομάδα του Ζόραν Κόβαζιτς ισοφάρισε 5-5, μετέτρεψε το 13-8 σε 13-10 και το 22-16 σε 22-19 όμως η χαμένη κόντρα της Τοτσίδου στην επόμενη φάση ήταν κι η τελευταία αναλαμπή των φιλοξενούμενων στο ματς.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο σοβαρός Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ομάδα της Νάξου (με τον Κόβαζιτς να κάνει και αρκετές αλλαγές πολύ νωρίς) αφού το β’ σετ το 5-4 έγινε 9-4 και 14-6, ενώ στο τρίτο σετ το σκορ έγινε 4-0, 10-1 και το ματς ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Σχετικά άρθρα