Κοτόπουλο με κολοκυθάκι και θυμάρι

<div>Μερίδες 6</div>
<div>Χρ. Πρ 15΄</div>
<div>Χρ. Ψης 40΄</div>
<div> </div>
<div><strong>Υλικά</strong></div>
<div> </div>
<div>6 μερίδες κοτόπουλο</div>
<div>Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι</div>
<div>60 γρ βούτυρο ανάλατο αγελαδινό</div>
<div>30 <span lang="EN-GB">ml</span> ελαιόλαδο</div>
<div>410 γρ ντομάτα κονκασέ</div>
<div>2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα</div>
<div>πρέζα ζάχαρη</div>
<div>4 κολοκυθάκια τριμμένα</div>
<div>3 καρότα τριμμένα</div>
<div>1 φλ.τσαγ φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, θυμάρι και ρίγανη), χοντροκομμένα</div>
<div>½ φλ.τσαγ μοτσαρέλα, τριμμένη</div>
<div> </div>
<div><strong>Διαδικασία</strong></div>
<div> </div>
<div>Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° <span lang="EN-GB">C</span><span lang="EN-GB"> </span>. Αλείψτε με ελαιόλαδο ένα μεσαίο μεγέθους πυρίμαχο ταψί. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο, το λάδι και τηγανίστε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο ταψί. Ανακατεύετε το κον κασέ ντομάτας, το κρεμμύδι, τη ζάχαρη και περιχύστε το κοτόπουλο. Ανακατέψτε τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τα βότανα και πασπαλίστε πάνω από το μείγμα ντομάτας. Ραντίστε με ελαιόλαδο η βούτυρο και ψήστε στην προτελευταία σχάρα για 30 λεπτά. Τέλος πασπαλίστε με το τυρί και ψήστε για μερικά λεπτά. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας η ρύζι.</div>

Σχετικά άρθρα