Κοτόπουλο με κολοκυθάκι και θυμάρι

8 Δεκεμβρίου 2014
Μερίδες 6
Χρ. Πρ 15΄
Χρ. Ψης 40΄
 
Υλικά
 
6 μερίδες κοτόπουλο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
60 γρ βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
30 ml ελαιόλαδο
410 γρ ντομάτα κονκασέ
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
πρέζα ζάχαρη
4 κολοκυθάκια τριμμένα
3 καρότα τριμμένα
1 φλ.τσαγ φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, θυμάρι και ρίγανη), χοντροκομμένα
½ φλ.τσαγ μοτσαρέλα, τριμμένη
 
Διαδικασία
 
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C . Αλείψτε με ελαιόλαδο ένα μεσαίο μεγέθους πυρίμαχο ταψί. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο, το λάδι και τηγανίστε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο ταψί. Ανακατεύετε το κον κασέ ντομάτας, το κρεμμύδι, τη ζάχαρη και περιχύστε το κοτόπουλο. Ανακατέψτε τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τα βότανα και πασπαλίστε πάνω από το μείγμα ντομάτας. Ραντίστε με ελαιόλαδο η βούτυρο και ψήστε στην προτελευταία σχάρα για 30 λεπτά. Τέλος πασπαλίστε με το τυρί και ψήστε για μερικά λεπτά. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας η ρύζι .
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...