Οι Λος Άντζελες ξανά στο θρόνο τους (videos)

Στον θρόνο τους στο MLS επέστρεψαν οι Λος Άντζελες! Οι Γκολάκι στον τελικό του πρωταθλήματος, που έγινε στην έδρα τους, κατέκτησαν το πέμπτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους (πρώτη ομάδα που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό), καθώς επικράτησαν με 2-1 στην παράταση (1-1 κανονική διάρκεια) των Νιου Ίνγκλαντ! Αυτό το παιχνίδι ήταν μάλιστα το αποχαιρετιστήριο στην καριέρα του 32άχρονου Λάντον Ντόνοβαν, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους των Γκάλαξι.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν (όπως και το 2012) ο Ρόμπι Κιν, ο οποίος σκόραρε στην παράταση και στο 111′ με πλασέ μετά από βαθιά μπαλιά και έτσι έδωσε τη νίκη και την κούπα στην ομάδα του, με τους Γκάλαξι να σηκώνουν τον τρίτο τίτλο τα τελευταία τέσσερα χρόνια!
Η γηπεδούχος άνοιξε το σκορ με τον Ζάρντες στο 52′, αλλά στο 79’ ο Τιερνί κατάφερε να ισοφαρίσει για την φιλοξενούμενη…
Όπως είπαμε, αυτό το τρόπαιο έχει ιδιαίτερη σημασία και για τον μεγάλο Λάντον Ντόνοβαν. Αυτό ήταν το κύκνειο άσμα του αρχηγού των Γκάλαξι, μετά από μια μεγάλη καριέρα, στην οποία κατέκτησε έξι πρωταθλήματα MLS (πολυνίκης), μετρώντας συνολικά 169 γκολ και 150 ασίστ (πρώτος και στις δύο λίστες).
Οι Νιου Ίνγκλαντ συμπλήρωσαν πέντε τελικούς, στους οποίους δεν έχουν πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου.

Να υποφέρουμε πως ο τελικός έγινε στην έδρα των Λος Άντζελες, καθώς ήταν η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική διάρκεια. Οι Γκάλαξι στα πλέι οφ πριν από τελικό απέκλεισαν το Σολτ Λέικ (0-0 εκτός και 5-0 εντός) και το Σιάτλ (1-0 εντός, ήττα 2-1 εκτός). Η Νιου Ίνγκλαντ έβγαλε εκτός το Κολόμπους με δυο νίκες (4-2 εκτός, 3-1 εντός) και τη Νέα Υόρκη (2-1 εκτός και 2-2 εντός).
Στα μπαράζ (έπαιξαν οι 4οι με τους 5ους Ανατολής και Δύσης) για την είσοδο στα πλέι οφ τίτλου το Ντάλας νίκησε 2-1 το Βανκούβερ και η Νέα Υόρκη με το ίδιο σκορ το Κάνσας… Οι τρεις πρώτοι από κάθε περιφέρεια μπήκαν κατευθείαν στα πλέι οφ τίτλου…

Αναλυτικά στα πλέι οφ του MLS είχαμε:

Μπαράζ
Ντάλας-Βανκούβερ 2-1
Νέα Υόρκη-Κάνσας 2-1

Φάση των «8»
Κολόμπους-Νιου Ίνγκλαντ 2-4, 1-3
Σολτ Λέικ-Λος Άντζελες 0-0, 0-5
Νέα Υόρκη-Ουάσινγκτον 2-0, 1-2
Ντάλας-Σιάτλ 1-1, 0-0

Φάση των «4»
Νέα Υόρκη-Νιου Ίνγκάντ 1-2, 2-2
Λος Άντζελες-Σιάτλ 1-0, 1-2

Τελικός
Λος Άντζελες-Νιου Ίνγκλαντ 2-1 παρ. (1-1 καν. διάρκεια)

Σχετικά άρθρα