Εγκρίθηκε η εισαγωγή νέων αθλημάτων στους Ο.Α.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ενέκρινε την πρόταση για άρση του περιορισμού των αθλημάτων τα οποία περιλαμβάνονται στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη θα εμφανιστούν εκ νέου αθλήματα τα οποία είχαν απορριφθεί τα τελευταία χρόνια, όπως το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ, αλλά και νέα, όπως το σκουός και το καράτε, οι ομοσπονδίες των οποίων προσπαθούσαν -ανεπιτυχώς μέχρι πρόσφατα- να τα εντάξουν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη σημαίνει ότι το όριο των 28 αθλημάτων ανά διοργάνωση δεν υπάρχει πια, έστω κι αν δεν υπήρξε αλλαγή στους περιορισμούς του συνολικού αριθμού αγωνισμάτων (310) και αθλητών (10.500) ανά διοργάνωση.
Πλέον, για οποιαδήποτε προσθήκη αθλήματος στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες θα πρέπει να μειώνεται ο αριθμός αγωνισμάτων σε κάποιο άλλο, προκειμένου να μην υπάρχουν υπερβάσεις ως προς τους ανώτατους αριθμούς αγωνισμάτων και αθλητών.  
Ακόμη, η ΔΟΕ άναψε «πράσινο φως» για διοργάνωση των Αγώνων σε πόλεις διαφορετικές από την έδρα που έχει επιλεγεί επισήμως.
Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν χθες, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο Μόντε Κάρλο, με αντικείμενο την ψήφιση της Ολυμπιακής ατζέντας για το 2020.
Τα 94 μέλη της ΔΟΕ ενέκριναν ομόφωνα τα νέα κριτήρια για τις υποψηφιότητες, που στις προθέσεις της είναι να χρησιμεύσουν για τη μείωση του κόστους στις πόλεις που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν την εκδήλωση, καθώς και τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς της.

Σχετικά άρθρα