Τραγανά μπισκότα βανίλιας !

<p> </p>
<div class="ribbon">
<div class="ribbon-content">
<p class="item level1 dropdown"> <span style="font-size: 2em;">Τραγανά μπισκότα βανίλιας</span></p>
</div>
</div>
<div class="content-holder">
<div class="main-left">Υλικά
<ul>
<li class="ingredient"><span class="text">200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">75 γρ. κορν φλάουρ</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">2 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">1 κ.γλ. κανέλα</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">ξύσμα από 1 λεμόνι</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">100 γρ. ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική αλεσμένη στο μούλτι ή μαλακιά καστανή ζάχαρη για να πλάθεται εύκολα</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text">150 γρ, βούτυρο</span></li>
</ul>
<div class="clearfix"> </div>
<div class="recipe-body">
<div class="info-title"><br />Εκτέλεση</div>
<div>
<p>Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τελευταίο ρίχνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να πλάθεται εύκολα. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια και θα δούμε ότι το μίγμα μας ψιχουλιάζει, δεν είναι ενιαίο από την αρχή. Σιγά-σιγά ζυμώνουμε το μείγμα κι αυτό θα αρχίσει να γίνεται μαλακό. Κάνουμε το ζυμάρι μας μια μπάλα, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να σφίξει και να μπορούμε να τη δουλέψουμε πιο εύκολα.</p>
<p>Κατόπιν αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη. Δίνουμε σχήμα στα μπισκότα με μία κουπ-πατ και προσέχοντας να μην ξεπερνούν σε πάχος τα 1-2 εκατοστά. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε τα στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσοχή γιατί καίγονται αμέσως. </p>
<p>Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε για 2-3 λεπτά με τα μπισκότα επάνω, ώστε να σφίξουν αμέσως στο εσωτερικό και να γίνουν τραγανά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε κρύα επιφάνεια και διατηρούμε σε μέρος ξηρό και δροσερό.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά</p>
<p>Χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά</p>
</div>
</div>
</div>
</div>
<p><span>- See more at: http://www.mamapeinao.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα