Συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα δρόμου Fit Kids Run

Κοινή Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν με αφορμή τον αγώνα δρόμου για παιδιά Fit Kids Run, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σταύρος Ελληνιάδης, η κα Ελένη Πετρουλάκη – Ivic, η κα Βάσω Στασινού – Νικοπολίδη εκπρόσωπος του 4moms.gr και η κα Φαίη Κοσμοπούλου Γενική Διευθύντρια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Ο αγώνας δρόμου Fit Kids Run, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 11:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Αφορά παιδιά από 0-14 ετών και διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

Το Fit Kids Run έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας θα προσφέρει σε κάθε δημοτικό σχολείο του Δήμου Πειραιά ένα πλήρες kit φαρμακείου.

Μάλιστα, η Γενική Διευθύντρια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας κα Φαίη Κοσμοπούλου, πρόσφερε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη το πρώτο πλήρες kit φαρμακείου.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσαν:

Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης

«Καλημέρα σας, ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ σήμερα, σε μια ακόμη Συνέντευξη Τύπου που έχει να κάνει με αθλητικά δρώμενα στον Πειραιά. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τον 3ο μαζικό αγώνα δρόμου που γίνεται στην πόλη μας το τελευταίο τρίμηνο. Είναι το «Fit Kids Run», το οποίο οργανώνουμε την ερχόμενη Κυριακή και είναι στο πλαίσιο αυτού που έχουμε επαναλάβει το τελευταίο διάστημα, να φέρουμε στον Πειραιά αγώνες δρόμου με τη συμμετοχή των δημοτών του Πειραιά και όχι μόνο. Απώτερος σκοπός μας είναι μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, τους αγώνες δρόμου, να επαναφέρουμε και το γύρο του Πειραιά. Έναν αγώνα δρόμου που έχει μια ιστορία, έχει μια σημασιολογία για την πόλη του Πειραιά, ο οποίος όμως τα τελευταία χρόνια δεν πραγματοποιείται. Έχουμε αποφασίσει να επαναφέρουμε το δρομικό κίνημα στην πόλη. Βήμα – βήμα διοργανώνουμε συχνά και δίνουμε το έναυσμα στους πολίτες για να συμμετέχουν και να αθλούνται μαζικά. Τέτοιες εκδηλώσεις φέρνουν πιο κοντά τους δημότες με τη Δημοτική Αρχή, ώστε να δημιουργήσουμε πιο στενές σχέσεις. Τους δίνουμε το έναυσμα να συμμετέχουν στον μαζικό αθλητισμό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και το θέλουμε. Άλλωστε, αρκετοί από εμάς προερχόμαστε με την μία ή την άλλη ιδιότητα από το χώρο του αθλητισμού και έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτό το θέμα. Ο αγώνας δρόμου που διεξάγεται την Κυριακή απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών και φυσικά και στις οικογένειές τους και γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού που είναι την Πέμπτη στις 11 Δεκεμβρίου. Αυτός ο αγώνας δίνει την ευκαιρία και στα παιδιά αλλά και στις οικογένειές τους να διασκεδάσουν, να τρέξουμε , να περάσουμε όλοι καλά, παραμονές γιορτών, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλους τους Έλληνες.

Στόχος είναι να δώσουμε στα παιδιά τα ερεθίσματα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος – δεν είναι απαραίτητο βεβαίως- να είναι οι αυριανοί πρωταθλητές, αλλά να χαρούν τη συμμετοχή σε ένα αγώνα. Να νιώσουν τη χαρά του αθλητισμού. Όπως είπα, δεν θα σταματήσουμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε αθλητικά δρώμενα στον Πειραιά και τις επόμενες χρονιές. Θα θεσμοθετήσουμε αγώνες. Μακάρι να βγουν δύο, τρεις, τέσσερις αγώνες που να γίνουν θεσμός στον Πειραιά και να γίνονται κάθε χρόνο. Επίσης, κάθε τέτοιο αθλητικό δρώμενο στον Πειραιά έχει και την κοινωνική του διάσταση.  Για τον λόγο αυτό είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ευχαριστώ θερμά την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας και την κυρία Φαίη Κοσμοπούλου που είναι σήμερα μαζί μας, καθώς μέσα από τη διοργάνωση αυτή προσφέρει στα δημοτικά σχολεία του Πειραιά ένα πλήρες φαρμακείο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι σκέφτηκαν και ανέλαβαν να υλοποιήσουν αυτή την ενδιαφέρουσα δράση. Το site για τη σύγχρονη μητέρα 4moms.gr, την κ. Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη που είναι σήμερα μαζί μας, την Ελένη Πετρουλάκη-Ivic, που είναι πολύ γνωστή αθλήτρια και αγαπητή σε εμάς, στον Πειραιά και θα είναι μαζί μας για να βοηθήσει στη διοργάνωση, καθώς και όσους άλλους ασχολούνται και ασχολήθηκαν και ασχολούμαστε όλοι για να διεξαχθεί με επιτυχία αυτή η διοργάνωση. Για το λόγο αυτό, καλώ τους γονείς και τα παιδιά του Πειραιά, των σχολείων και όχι μόνο, των σωματείων, να είναι μαζί μας , την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, να αθληθούν και να περάσουν ευχάριστες στιγμές, σε μια αθλητική διοργάνωση που θα δώσει χαρά και στα παιδιά πρωτίστως, αλλά και σε όλους μας. Το εντάσσουμε στο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά, μαζί με άλλες δράσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν στο σύνολό τους τις προσεχείς ημέρες. Τον αγώνα δρόμου για παιδιά στηρίζει όχι μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και ο εμπορικός κόσμος του Πειραιά, ο Εμπορικός Σύλλογος και όλοι οι φορείς οι οποίοι από την αρχή πλαισίωσαν την προσπάθεια αυτή, αφού ζωντανεύει την πόλη μας.

Θα ήθελα επίσης να πω ότι μπορούν να τρέξουν και παιδιά ΑμεΑ, παιδιά που έχουν κινητικά προβλήματα με τα καροτσάκια τους ή με κάθε άλλο τρόπο. Επίσης θα είναι γνωστοί αθλητές που θα τρέξουν μαζί με τα παιδιά τους. Είναι ιδιαίτερη χαρά για τα παιδιά να τρέχουν μαζί με αθλητές που είναι τα είδωλα τους, δίνοντας έτσι και ένα διαφορετικό μήνυμα. Ευχαριστώ και πάλι τη Βάσω, την Αμαλία, τη Βιβή, την Ελένη και τη Βάλια, που πιστεύω θα έρθει να τρέξει και με τα παιδιά, ώστε να δώσει και εκείνη ένα μήνυμα. Να ευχαριστήσω επίσης το Γραφείο των Εθελοντών αλλά και τους εθελοντές που και στα δύο δρομικά που έγιναν αλλά και σε αυτό που θα κάνουμε την Κυριακή ήταν και θα είναι παρόντες. Όλη η πόλη θα είναι γιορτινή και στολισμένη. Να πω το τρίπτυχο που πάντα λέω περί συμμετοχής συνέργειας και εθελοντισμού που έχει ανάγκη η πόλη σε όλους τους τομείς για να προχωρήσουμε. Να ευχαριστήσουμε επίσης και την Τροχαία, την οποία έχουμε «ταράξει» τελευταία με τις συνεχείς πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε. Σας ευχαριστώ πολύ».

Πρόεδρος Ο.Π.Α.Ν. κ. Σταύρος Ελληνιάδης 

«Το «Fit Kids Run» είναι ο 3ος αγώνας δρόμου που γίνεται στην πόλη μας μαζί με τις 4moms και την κα Πετρουλάκη. Οι δύο προηγούμενοι αγώνες εξελίχθηκαν με μεγάλη επιτυχία και εξελίχθηκαν όχι απλά σαν δύο αθλητικά γεγονότα, αλλά σαν δύο ημέρες γιορτής για την πόλη μας. Ο κόσμος, οι δημότες βγήκαν στο δρόμο, έτρεξαν, χάρηκαν, το διασκέδασαν. Αυτό ήταν και το ζητούμενο. Να δούμε χαμογελαστά πρόσωπα, το οποίο θεωρώ ότι το πετύχαμε. Γι αυτό λοιπόν καλούμε τις μαμάδες, τους μπαμπάδες να έρθουν με τα παιδιά τους, αυτά που ακόμη δεν περπατάνε, που είναι στα καροτσάκια, αλλά και τα παιδιά της προσχολικής και σχολικής ηλικίας, αλλά και τους εφήβους να τρέξουν, να το διασκεδάσουν, να το χαρούν. Και να ξέρετε, ότι τα παιδιά αρέσκονται πιο πολύ στις ευχές παρά στις συμβουλές. Δηλαδή, θεωρώ ότι το να λέμε σε ένα παιδί «κάνε αυτό ή κάνε εκείνο», νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει κάποια αντίδραση. Γι αυτό, εμείς θέλουμε να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά να είναι στον αθλητισμό, να παραμείνουν στον αθλητισμό, γιατί μόνο στον αθλητισμό θα έχουν χαρές και συγκινήσεις, τις οποίες δεν μπορούν να τις βρουν πουθενά αλλού και θα τους συνοδεύουν για όλη τους τη ζωή. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα αθλητικά σωματεία για την άριστη συνεργασία και τη στήριξή τους σε όλες τις διοργανώσεις που κάνουμε. Έχουμε ανοίξει μια δίοδο πολύ καλής επικοινωνίας με τα σωματεία και θα ήθελα εδώ να αναφέρω ότι εμείς θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε, όπως έχουμε πει και τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις, τις ήδη υπάρχουσες. Στο προηγούμενο συμβούλιο του Δ.Σ. πήραμε μια απόφαση. Να βελτιώσουμε τρεις αθλητικούς χώρους, τρεις αθλητικές εγκαταστάσεις μέσω μιας ευγενικής δωρεάς από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ».

κα. Ελένη Πετρουλάκη-Ivic

«Να σας ευχαριστήσω που είστε σήμερα εδώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη και την κα Βάλια Κυριαζή – Μώραλη για την βοήθεια αλλά και γιατί «αγκάλιασαν» αυτήν την ιδέα. Είμαστε μια ομάδα από γυναίκες – εγώ, η Βάσω Νικοπολίδη, η Αμαλία Κυπαρίσση και η Βιβή Μπασινά – είμαστε όλες γυναίκες αθλητών, αλλά και μητέρες και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες όσον αφορά το παιδί. Πόσο μάλλον όσον αφορά την υγεία του παιδιού και γι αυτό γεννήθηκε η ιδέα του Fit Kids Run. Θέλουμε να περάσουμε μηνύματα πάνω απ όλα στα ίδια μας τα παιδιά, αλλά και σε όλα τα παιδιά να έρθουν να τρέξουν σε αυτόν τον αγώνα. Είναι μια διοργάνωση που έχει ως στόχο να περάσουμε μηνύματα στα παιδιά για την ευγενή άμιλλα, για το πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός στη ζωή τους. Να μάθουν από μικρή ηλικία ότι η γυμναστική και η σωστή διατροφή παράλληλα είναι τρόπος ζωής. Αυτή η εκδήλωση έχει γίνει με πολύ αγάπη για το παιδί και δεν ήταν τυχαία η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας, στις 14 Δεκεμβρίου. Στις 11 Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Είναι μια ομαδική δουλειά. Πιστεύω ότι θα υπάρξει συμμετοχή από τα παιδιά. Θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους γονείς το πόσο σημαντική είναι ή άσκηση για τη ζωή των παιδιών και για το μετέπειτα μέλλον τους. Πιστεύω παράλληλα, ότι μπορούμε να περάσουμε μηνύματα στα παιδιά μέσω κάποιων δραστηριοτήτων και να έχουν το παιχνίδι στη ζωή τους μαζί με τον αθλητισμό. Γι αυτό και η συγκεκριμένη εκδήλωση του Fit Kids Run δεν θα είναι μόνο τρέξιμο, θα έχει παράλληλες εκδηλώσεις που τα παιδιά θα περάσουν πολύ όμορφα τη συγκεκριμένη ημέρα. Θέλω να ευχαριστήσω άλλη μια φορά το Δήμαρχο, τη Βάσω Νικοπολίδη, την Αμαλία Κυπαρίσση και τη Βιβή Μπασινά. Έχουμε κάνει μια απίστευτη προσπάθεια να έχει επιτυχία αυτή η εκδήλωση. Πιστεύω να μας βοηθήσει και ο καιρός και να πάνε όλα καλά.  Την Κυριακή λοιπόν, 14 Δεκεμβρίου, να είστε όλοι εδώ στο Δήμο Πειραιά, στο Δημοτικό Θέατρο για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την άθληση. Αθλούμαι, κινούμαι, μεγαλώνω σωστά, όπως είναι και το μότο της εκδήλωσης. Fit Kids Run λοιπόν και την Κυριακή να είναι όλοι οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους. Εύχομαι καλές γιορτές».

κα. Βάσω Στασινού – Νικοπολίδη

«Ευχαριστούμε τη Βάλια Μώραλη που ήταν αρωγός αυτής της προσπάθειας και αγκάλιασε πρώτα απ’ όλα την ιδέα του fit kids run, ως μητέρα κύριε Μώραλη και κατά δεύτερο, ως σύζυγό σας. Να ευχαριστήσω το Γραφείο Εθελοντισμού, που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έτσι θα έχουμε 50 εθελοντές εκείνη την ημέρα στη διάθεση μας για να μας βοηθήσουν, γιατί όπως καταλαβαίνετε το πρώτο μέλλημα είναι η ασφάλεια των παιδιών. Να ευχαριστήσουμε το φυσικό μεταλλικό νερό «ΖΑΓΌΡΙ», γιατί όλα τα παιδάκια θα πάρουν από ένα μπουκαλάκι νερό στο τέλος της διαδρομής, μια μπανάνα DOLE και μια μπάρα «Μακεδονικού χαλβά». Όλα τα παιδιά που συμμετέχουν θα πάρουν επίσης από ένα ημερήσιο πάσο διασκέδασης στο «Allou! fun park», κάτι που θα ευχαριστήσει και τους γονείς, γιατί δεν θα ξοδέψουν χρήματα και τα παιδιά θα διασκεδάσουν. Να ευχαριστήσουμε τα γυμναστήρια «PLANET» και τους γυμναστές, οι οποίοι θα συμβάλλουν κάνοντας προθέρμανση στα παιδιά, πριν ξεκινήσουμε τη διαδρομή, το «ABC ΚΙΝΗΤΡΟ» και το «Hyaluron», το προϊόν για τις αρθρώσεις. Τη δημιουργική απασχόληση για τα παιδάκια έχει αναλάβει η «nanuka». Για το τέλος άφησα το πιο σημαντικό. Ευχαριστούμε θερμά για την πολύ μεγάλη προσφορά του τον μεγάλο χορηγό την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας και την Γενική Διευθύντρια κυρία Κοσμοπούλου, η οποία μας εντυπωσίασε με το φαρμακείο που μας έδειξε προηγουμένως και θα σας το δείξει και εκείνη με της σειρά της. Ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατί θα καλύψει τις πρώτες ανάγκες των παιδιών που φοιτούν στα Δημοτικά Σχολεία του Πειραιά. Γιατί όλα τα Δημοτικά Σχολεία έχουν ανάγκη από ένα φαρμακείο».

Γενική Διευθύντρια Π.Ε.Φ. κα. Φαίη Κοσμοπούλου 

«Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά που διέπει την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας να συμμετέχουμε ως χορηγοί σε αυτήν την πραγματικά πολύ εντυπωσιακή πρωτοβουλία του «4moms.gr». Στην Ελλάδα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας είναι έντονο και πολύ σημαντικό να πραγματοποιούνται ενέργειες με σκοπό να ευαισθητοποιούνται, τόσο οι γονείς, όσο και τα παιδιά. Φυσικά σε αυτό δεν θα πρέπει να είναι μόνο αρωγοί οι ιδιωτικοί φορείς, αλλά πρέπει να είναι και η ίδια η Πολιτεία και μέσω των Υπουργείων γιατί μπορούμε να κάνουμε πολλά ακόμη και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με το να φοιτούν τα παιδιά μας μαθαίνοντας σωστό τρόπο διατροφής, αλλά και υγιεινής γενικότερα. Η άθληση είναι σημαντικό μέρος της ζωής των παιδιών, σημαντικό μέρος της ζωής όλων μας και σε αυτό σας συγχαίρουμε ιδιαιτέρως που αναλαμβάνετε ιδιωτικές πρωτοβουλίες ακριβώς για να φέρετε τον κόσμο κοντά σε τέτοιες διοργανώσεις. Βασικός στόχος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας είναι σε κοινωνικό επίπεδο να εξασφαλίσουμε, πώς όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας έχουν εγγυημένη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Άλλωστε, είναι ένα από τα θέματα, που η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας έχει στην ατζέντα της και ως θεσμικός συνομιλητής της πολιτικής ηγεσίας αυτής της χώρας το θέτουμε κάθε φορά στις συζητήσεις μας. Μας ενδιαφέρει και θέλουμε να υπάρχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους Έλληνες. Και γι’ αυτό αναλαμβάνουμε συνεχείς πρωτοβουλίες «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» όπως είναι και τα «κοινωνικά φαρμακεία» που έχουμε αναπτύξει τόσο στο Δήμο του Χαλανδρίου, όσο και στην Αθήνα σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Σε αυτό το πλαίσιο όλες οι εταιρείες – μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας δίνουν και μια άλλη διάσταση στη χορηγία στο «fit kids run», προσφέροντας τα απαραίτητα φάρμακα, ώστε κάθε Δημοτικό Σχολείο του Δήμου σας να αποκτήσει ένα kit φαρμακείου. Σήμερα μάλιστα έχω την ιδιαίτερη χαρά να παραδώσω προσωπικά το πρώτο kit φαρμακείο στο Δήμαρχο Πειραιά τον κ. Μώραλη, τον οποίο ευχαριστώ ιδιαιτέρως».

Σχετικά άρθρα