Αντεπίθεση παντού

Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει για τέταρτη στη σειρά χρονιά να παίζει στην Ευρώπη και μετά τον χειμώνα, έστω κι αν για ένα βαθμό δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μια πρόκριση που χάθηκε στο ματς της Σουηδίας με την Μάλμε, εκεί όπου οι ερυθρόλευκοι πλήρωσαν λάθη δικά τους και της διαιτησίας. 
 
Ο Ολυμπιακός έκανε μία πορεία στον όμιλο με τρεις εντός έδρας νίκες και τρεις εκτός έδρας ήττες, ενώ με τα 4 χτεσινά γκολ στην Μάλμε έφτασε στα 10 στη φετινή διοργάνωση, τα οποία μάλιστα πέτυχαν 8 διαφορετικοί παίκτες! Από 2 οι Μήτρογλου, Αφελάι και από 1 οι Ντομίνγκες, Φουστέρ, Μποτία, Εντινγκά, Μασουακού, Κασάμι
 
Από δω και πέρα έως το τέλος του 2014 οι ερυθρόλευκοι στρέφονται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και θα επιδιώξουν να κάνουν τρεις νίκες στα παιχνίδια με Λεβαδειακό (εκτός), Πανιώνιο (εντός) και Καλλονή (εκτός), ώστε να μειώσουν κι άλλο τη διαφορά από την κορυφή. 
 
Σε εγρήγορση είναι και ο μεταγραφικός σχεδιασμός, με δεδομένο το ενδιαφέρον για την απόκτηση στόπερ (καθώς όλα δείχνουν ότι ο Αμπιντάλ δεν θα συνεχίσει) κεντρικού χαφ (λόγω του τραυματισμού του Μιλιβόγεβιτς και της απουσίας όλο το Γενάρη του Εντινγκά), αλλά και πλάγιου επιθετικού. Για την άμυνα ακούγεται πολύ το όνομα του Μπρούνο Άλβες που είναι να φύγει από την Φενέρ, ενώ για το κέντρο εξετάζεται σοβαρά η περίπτωση του Ουσέρο από τον Αστέρα Τρίπολης. Για την επίθεση υπάρχει πάντα ανοιχτό το θέμα της απόκτησης του Πουλίδο, ενώ έχουν έρθει προτάσεις και για άλλους ακραίους κυνηγούς. 
 
Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει φυσικά και για την κλήρωση της φάσης των «32» και των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, την ερχόμενη Δευτέρα στη Νιόν. Ο Ολυμπιακός θα είναι στους ισχυρούς και περιμένει ότι θα έχει βατό αντίπαλο. Τον αντίπαλό τους θα μάθουν και οι Νέοι του συλλόγου που προκρίθηκαν στους «16» του Youth League και δέχτηκαν για την επιτυχία τους τα συγχαρητήρια από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και από τον Μίτσελ με τους συνεργάτες του που πρόλαβαν και είδαν μέρος του νικητήριου αγώνα με την Μάλμε (2-0) στο Ρέντη, πριν μεταβούν στο Καραϊσκάκη
 
Στο διοικητικό κομμάτι προετοιμάζεται η συνέντευξη Τύπου του Βαγγέλη Μαρινάκη σχετικά με όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού προανήγγειλε αποκαλύψεις με στοιχεία. 
 
Η νίκη επί της Μάλμε αφιερώθηκε από όλους στον Κούλη Δουρέκα που υποβλήθηκε την Δευτέρα σε μία σοβαρή επέμβαση στο στομάχι.
 
Στο γήπεδο ήταν χτες και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι που συνεργάζεται με τον Ολυμπιακό σε μεταγραφικές υποθέσεις από την πατρίδα του.  
 
Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Αβραάμ Γκραντ που εργάζεται στην Εθνική ομάδα της Γκάνας, ώστε να δει την κατάσταση του Ενόκ Αντού, ο οποίος αποβλήθηκε στο τέλος της αναμέτρησης για το φάουλ στον Κασάμι. 
 
Με το γκολ που πέτυχε ο Κώστας Μήτρογλου έφτασε στα 14 στην Ευρώπη και ισοφάρισε το ρεκόρ του Νίκου Αναστόπουλου. Πλέον θέλει ένα ακόμη γκολ για να φτάσει τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. 

Σχετικά άρθρα