Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ

10 Δεκεμβρίου 2014

Σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα τίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η ηγεσία του κόμματος εξακολουθεί να εκτιμά πως είναι «άπιαστος» ο στόχος για τη διαμόρφωση προεδρικής πλειοψηφίας και ότι συνεπώς η χώρα οδηγείται σε πρόωρες κάλπες το αργότερο στα μέσα Ιανουαρίου.

«Είμαστε πλέον σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα. Αλλά και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα σενάρια, όπως η καταστροφολογία, οι πιέσεις και οι επιθέσεις των αγορών. Η κυβέρνηση δεν έχει τους 180 βουλευτές, αν και εμείς δεν εφησυχάζουμε» δηλώνει στον Real.gr ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Το απόγευμα σήμερα, μάλιστα, θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, ενώ εκτιμάται ότι θα ανοίξει και επισήμως η συζήτηση για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Χτες, η ΠΓ του κόμματος, υπό την προεδρία του Δ. Βίτσα, συζήτησε για τις εμφανίσεις των στελεχών στα ΜΜΕ, την ανάγκη κοινής γραμμής στις δημόσιες τοποθετήσεις τους κοκ.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου, πάντως, δείχνει να αντιλαμβάνεται πλήρως πως θα δεχθεί το επόμενο διάστημα σφοδρές επιθέσεις, αλλά και ειλικρινείς ερωτήσεις για πτυχές-και μάλιστα σοβαρές-του προγράμματός της που δεν απαντούν επί της ουσίας στα ερωτήματα που τίθενται. Επιπλέον θα πρέπει να διευκρινίσει τι θα πράξει σε περίπτωση που στα τέλη Φεβρουαρίου αναλάβει κυβέρνηση και αν θα ζητήσει ή όχι παράταση του Προγράμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, έχει αποφασίσει να μην μπει σε ονοματολογία ως προς την πρότασή του για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έχοντας μόνο θετικά σχόλια για τον Σταύρο Δήμα, θα τονίζει πως θα καταθέσει την πρότασή του μετά τις κάλπες.

Real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν
Τα νέα της ημέρας
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν