«Φρουτοπία» από τον Κωνσταντίνο Ρήγο στο Rex

10 Δεκεμβρίου 2014

Παρουσιάζεται από 14 Δεκεμβρίου στο «Rex» με τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη στο ρόλο του Πίκου Απίκου.

Η Φρουτοπία του Ευγένιου Τριβιζά, το αγαπημένο κόμικ και τηλεοπτικό κουκλοθέατρο της δεκαετίας του ’80, επιστρέφει στη σκηνή του Rex για να κερδίσει τους μικρούς και να θυμίσει στους μεγάλους τον μαγικό της κόσμο. Ο Κωνσταντίνος Ρήγος, εννιά χρόνια μετά την πρώτη του επιτυχημένη αναμέτρηση με τους ήρωες της Φρουτοπίας, θα επιχειρήσει ένα δεύτερο ταξίδι στη μαγική αυτή χώρα...Από το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Rex.

Τριάντα χρόνια μετά, ο δαιμόνιος δημοσιογράφος Πίκος Απίκος επιστρέφει στη μακρινή Φρουτοπία, δυτικά του Αβγατηγανιστάν, ανατολικά του Πιπερού και βορειοδυτικά της Χώρα του Χασμουρητού, για να λύσει και πάλι το μυστήριο της εξαφάνισης του Μανόλη του Μανάβη.  Με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσει το τρομερό Φρουκτήνος; Θα βοηθήσει τον Ανανία το πεπόνι να βρει τη βούλα του; Θα αποτρέψει τη Μάτα τη ντομάτα να πέσει στις ρόδες κάποιας ολέθριας νταλίκας; Θα βρει τον τρόπο να εξιχνιάσει την απεχθή συνομωσία που συντελείται αυτήν ακριβώς τη στιγμή στη μακρινή Φρουτοπία;Ο Αιμίλιος το μήλο, η Μαρουλίτα το μαρούλι, ο Αρχέλαος το λαχανιασμένο λάχανο, ο Θάνος το κολοκυθάκι και όλοι οι κάτοικοι της Φρουτοπίας υπόσχονται ακόμα μία περιπέτεια αφάνταστου ηρωισμού και κατάπτυστης προδοσίας, με υπέροχες θυσίες και ασίγαστα μίση, τολμηρές προσδοκίες και αποτρόπαιες δολοπλοκίες που θα  προκαλέσουν καρδιοχτύπι αλλά και ρίγη ευτυχίας.
Τα τραγούδια της παράστασης είναι σε πρωτότυπη μουσική του Δήμου Αναστασιάδη και στίχους του Ευγένιου Τριβιζά. Στο ρόλο του Πίκου Απίκου, ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης.

Στο αγαπημένο κόμικ και τηλεοπτικό κουκλοθέατρο της δεκαετίας του ’80, τη «Φρουτοπία» του Ευγένιου Τριβιζά επανέρχεται φέτος ο Κωνσταντίνος Ρήγος, εννέα χρόνια μετά την πρώτη του αναμέτρηση με τους ήρωες της μαγικής χώρας. Θα σκηνοθετήσει, θα χορογραφήσει και θα σκηνογραφήσει, σε συνεργασία με την Ξένια Αηδονοπούλου, το παιδικό έργο, το οποίο «ζωντανεύει» από 14 Δεκεμβρίου στη σκηνή του Θεάτρου Rex. Τριάντα χρόνια μετά, ο δαιμόνιος δημοσιογράφος Πίκος Απίκος επιστρέφει στη μακρινή Φρουτοπία, «δυτικά του Αβγατηγανιστάν, ανατολικά του Πιπερού και βορειοδυτικά της Χώρας του Χασμουρητού, για να λύσει και πάλι το μυστήριο της εξαφάνισης του Μανόλη του Μανάβη!». Στο πλευρό του, ο Αιμίλιος το μήλο, η Μαρουλίτα το μαρούλι, ο Αρχέλαος το λαχανιασμένο λάχανο, ο Θάνος το κολοκυθάκι κι όλοι οι κάτοικοι της Φρουτοπίας, που υπόσχονται ακόμη μία περιπέτεια ηρωισμού και κατάπτυστης προδοσίας, με υπέροχες θυσίες και ασίγαστα μίση, τολμηρές προσδοκίες και αποτρόπαιες δολοπλοκίες που θα προκαλέσουν καρδιοχτύπι, αλλά και ρίγη ευτυχίας. Τα τραγούδια της παράστασης είναι σε πρωτότυπη μουσική του Δήμου Αναστασιάδη και στίχους του Ευγένιου Τριβιζά. Στο ρόλο του Πίκου Απίκου, ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης. Τα κοστούμια έχει επιμεληθεί η Νατάσσα Δημητρίου, ενώ τα σκηνικά η Μαίρη Τσαγκάρη. Η φωνητική διδασκαλία ανήκει στη Γιάννα Βασιλείου, ο σχεδιασμός ήχου στο Γιάννη Βενιό, ενώ οι φωτισμοί στο Γιώργο Φωκιανό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Από 13 Δεκεμβρίου κάθε Σάββατο στις 15.00 και Κυριακή στις 11.30. Θέατρο Rex, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2118000080. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ παιδικό, 15 ευρώ ενηλίκων, προσφορά οικογενειακό εισιτήριο (4 ατόμων) 40 ευρώ.

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...