Σούπα ρύζι αυγολέμονο

10 Δεκεμβρίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

3 κουταλιές της σούπας κοφτές βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
8 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κρέατος ή κότας
½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
2-3 κρόκους αυγών
1-2 λεμόνια
Μαϊντανό

 

 

 

Εκτέλεση

Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για όλες τις ώρες

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι.
Προτού να ξανθύνει, προσθέτουμε το ζωμό και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι.

Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.
Την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε μερικές κουταλιές από τη σούπα.

Ρίχνουμε το αυγολέμονο τμηματικά στη σούπα.
Την ξαναβάζουμε στη φωτιά και την ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά, χωρίς να την αφήσουμε να πάρει βράση.
Τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ