Ρεκόρ και «αναγέννηση» Μήτρογλου

Ξαναβρήκε τον καλό εαυτό του ο Κώστας Μήτρογλου στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μάλμε. Δεν ήταν μόνο ότι με το δικό του γκολ ο Ολυμπιακός έδιωξε το «φάντασμα» του αποκλεισμού που είχε εμφανιστεί στο Καραϊσκάκη μετά τη δεύτερη ισοφάριση των Σουηδών, αλλά και η συνολική παρουσία του ήταν γενικά βελτιωμένη σε σχέση με την εκόνα του το τελευταίο διάστημα. 
 
Ο διεθνής φορ είχε μεγάλη συμμετοχή και στο πρώτο γκολ όταν έκανε…σκριν στον Χελάντερ και διευκόλυνε ακόμη περισσότερο να πάει η μπάλα στα δίχτυα από την προσπάθεια του Φουστέρ, ενώ είχε άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες στην επανάληψη, αλλά την πρώτη φορά ο Όλσεν απέκρουσε το κοντινό πλασέ του και τη δεύτερη το έξοχο σουτ από την περιοχή έφυγε λίγο άουτ. 
 
Με το γκολ που πέτυχε στο φινάλε ο Μήτρογλου έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού ποδοσφαίρου στο Champions League, αλλά και γενικότερα στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Ο Μήτρογλου έφτασε στα 13 γκολ, ξεπερνώντας τους Κριστόφ Βαζέχα και Αντώνη Αντωνιάδη που πέτυχαν 12 γκολ στη μεγάλη καριέρα τους. 
 
Παράλληλα ο Μήτρογλου έπιασε τον Νίκο Αναστόπουλο στη δεύτερη θέση όλων των εποχών στους σκόρερ των ευρωπαϊκών γκολ του Ολυμπιακού, με 14 τέρματα. Και πλέον βάζει πλώρη στα επόμενα παιχνίδια στο Εuropa League να φτάσει ή και νε περάσει τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς που παραμένει πρώτος με 15 γκολ. 

Σχετικά άρθρα