Νίκη για πολλούς λόγους

Η ευρωπαϊκή περιπέτεια του Παναθηναϊκού φτάνει το βράδυ της Πέμπτης (11/11, 20.00) στο φινάλε της και οι Πράσινοι θέλουν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με μια νίκη απέναντι στην πορτογαλική Εστορίλ προκειμένου να διασώσουν το γόητρό τους αποφεύγοντας τη χειρότερη επίδοση της ομάδας όλων των εποχών σε φάση ομίλων.

 

Επειτα από πέντε αγωνιστικές το Τριφύλλι έχει αποκομίσει μόλις έναν βαθμό από την εκτός έδρας ισοπαλία με την Αϊντχόφεν και κινδυνεύει να καταγράψει ένα ιστορικό χαμηλό που θα στιγματίσει την προσπάθεια που γίνεται στον σύλλογο την τελευταία διετία. Για το λόγο αυτό άπαντες στον Παναθηναϊκό δηλώνουν αποφασισμένοι για να αποχωρήσουν με το κεφάλι ψηλά από τη διοργάνωση.

 

Δεν είναι όμως μόνο το πρεστίζ αλλά και το οικονομικό και βαθμολογικό όφελος που θα έχει ο σύλλογος, καθώς σε περίπτωση νίκης αφενός θα εισπράξει το μπόνους των 200.000 ευρώ, αφετέρου θα μπει ένα φρένο στην κατρακύλα που καταγράφει ο Παναθηναϊκός στη γενική βαθμολογία της UEFA, όπου πλέον έχει βυθιστεί στην, καθόλου τιμητική, 96η θέση! Κάτι που συνεπάγεται ακόμη πιο δύσκολες κληρώσεις από την επόμενη σεζόν…

 

Με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα

Πάντως ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Αναστασίου δεν πρόκειται να παρεκκλίνει του ροτέισον που έχει θέσει σε εφαρμογή τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να διατηρήσει όσο το δυνατόν πιο φρέσκο το έμψυχο δυναμικό της ομάδας του λόγω των συνεχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων (ακολουθούν ματς την ερχόμενη Κυριακή με τον Πανθρακικό, την επόμενη Πέμπτη με την Ξάνθη και τη μεθεπόμενη Δευτέρα με την Κέρκυρα). Ηδη κόπηκαν από την αποστολή ο Σίλντενφελντ, ο Μέντες, ο Πέτριτς και ο Νάνο για να ξεκουραστούν (όπως και οι τραυματίες Κοτσόλης και Σπυρόπουλος).

 

Την ενδεκάδα του Τριφυλλιού που θα έχει τουλάχιστον έξι αλλαγές συγκριτικά με το ματς της περασμένης Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης είναι πιθανόν να αποτελέσουν οι: Στιλ, Μπούρμπος, Χουχούμης, Ρισβάνης, Κουτρουμπής, Δώνης, Μπούι, Πράνιτς, Κλωναρίδης, Καρέλης κι ένας εκ των Ντίνα ή Μπαϊράμι . Επίσης στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί και οι Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Λαγός, Σταματάκης, Ατζαγκούν, Μπεργκ και οι νεαροί γκολκίπερ Κότσαρης και Αναγνωστόπουλος .

 

Η παράδοση με Πορτογάλους

Η μοναδική πορτογαλική ομάδα, πριν από την Εστορίλ, που είχε βρεθεί στο δρόμο του Παναθηναϊκού στα Κύπελλα Ευρώπης είναι η Πόρτο με την οποία υπάρχει απόλυτη ισορροπία σε έξι αγώνες (2 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες). Το χαμένο παιχνίδι στο Εστορίλ (2-0) προ διμήνου κάνει αρνητικό τον απολογισμό του Τριφυλλιού απέναντι στους Πορτογάλους, οι οποίοι μάλιστα δεν έχουν δεχτεί ποτέ γκολ από τον ΠΑΟ στην Αθήνα: 0-0 το 1995-96 και το 2001-02 για το Τσάμπιονς Λιγκ και 0-2 στους «8» του UEFA το 2002-03.

Σχετικά άρθρα