Μέσι και «Μπάρτσα» των ρεκόρ…

Γκολ και… ρεκόρ για τον Λιονέλ Μέσι, ιστορία γράφει και η Μπαρτσελόνα!  Ο διεθνής άσος με το τέρμα που σημείωσε κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε τα 75 τέρματα στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε κατηγορία που είναι πρώτος, αλλά πλέον πέρασε στην κορυφή και συνολικά στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, αφού έχει 76 τέρματα (όσα και ο Ραούλ)! Από την άλλη, και οι «μπλουαγκράνα» πέτυχαν «διπλό» ρεκόρ!

Ο Λιονέλ Μέσι με τα 75 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει αφήσει 2ο τον Κριστιάνο Ρονάλντο με 72 (71 έχει ο Ραούλ). Ο «Λεό» την Τετάρτη στο «Καμπ Νου σημείωσε λοιπόν το 76ο τέρμα του σε όλα τα ευρωπαϊκά Κύπελλα, καθώς είχε κι ένα σε Σούπερ Καπ στο παρελθόν Με το γκολ κόντρα στην Παρί ανέβηκε και στην εν λόγω κατηγορία στην κορυφή, έχοντας βέβαια… συγκάτοικο για την ώρα, τον Ραούλ, ο οποίος έχει τον ίδιο αριθμό τερμάτων σε όλες τις διοργανώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πίσω τους είναι ο Κριστιάνο με 75 και ο Ιντζάγκι με 70.

Σε συλλογικό επίπεδο η Μπαρτσελόνα εγινε η πρώτη ομάδα που τερματίζει στην κορυφή του ομίλου της για οκτώ σερί σεζόν, ενώ παράλληλα συμπλήρωσε 150 νίκες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, αριθμό που έχουν ξεπεράσει μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν.

Σχετικά άρθρα