«Βασιλικά» γεννητούρια: Γονείς ο πρίγκιπας Αλβέρτος και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό

11 Δεκεμβρίου 2014

O πρίγκιπας Αλβέρτος Β΄ του Μονακό και η σύζυγός του Σαρλίν ανακοίνωσαν τη γέννηση των δίδυμων παιδιών τους, της πριγκίπισσας Γκαμπριέλας και του πρίγκιπα και διαδόχου του θρόνου Ζακ, σε ένα επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε το πριγκιπάτο. 

Η Γκαμπριέλα Τερέζ Μαρί γεννήθηκε στις 17:04 ώρα Μονακό και ο Ζακ Ονορέ Ρενιέ γεννήθηκε δύο λεπτά αργότερα ενώ και οι δύο τους χαίρουν άκρας υγείας όπως και η μητέρα τους, η πριγκίπισσα Σαρλίν. Ο Ζακ είναι πρώτος στη σειρά διαδοχής καθώς είναι αγόρι. Η μικρή Γκαμπριέλα είναι δεύτερη μετά τον αδελφό της. 

Τα δίδυμα ήλθαν στον κόσμο στο μαιευτήριο του νοσοκομείου Πριγκίπισσα Γκρέις θα λάβουν τους τίτλους «Μαρκήσιος των Μπο» (στην Προβάνς) ο Ζακ και η Γκαμπριέλα «Κόμισσα του Καρλαντές» (στην Οβέρν).

H γέννηση των πριγκιπικών μωρών ανακοινώθηκε στους πολίτες με 42 κανονιοβολισμούς (21 για κάθε μωρό) μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
  
Μετά τους κανονιοβολισμούς οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούσαν για 15 λεπτά, έπειτα οι σειρήνες των πλοίων.

Η σύζυγος του πρίγκιπα Αλβέρτου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί, όπου έφερε στον κόσμο μετά από καισαρική, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, τον Ζακ και την Γκαμπριέλα. Πρόκειται για τα πρώτα παιδιά που αποκτά η 36χρονη από τη Νότια Αφρική με τον 56χρονο πρίγκιπα, αν και ο ίδιος έχει ήδη δύο παιδιά από παλιότερες σχέσεις.

Ο Αλβέρτος και η πρώην κολυμβήτρια Σαρλίν Γουίτστοκ, που γεννήθηκε στη Ζιμπάμπουε και μεγάλωσε στη Νότια Αφρική, παντρεύτηκαν το 2011, με τους Μονεγάσκους να αρχίζουν να ελπίζουν ότι ο Αλβέρτος θα φροντίσει τελικά για τον διάδοχο που τόσο περίμεναν.

Αν και τα δίδυμα θα μοιράζονται- προφανώς – την ημέρα των γενεθλίων τους, το ίδιο δεν θα ισχύει και για το θρόνο. Αν ήταν του ίδιου φύλου, το πρώτο που θα γεννιόταν θα έπαιρνε το θρόνο, αλλά επειδή πρόκειται για αγόρι και κορίτσι, το αγόρι θα είναι αυτόματα ο διάδοχος.


Πηγή: Βήμα 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ