Πρασόρυζο με γραβιέρα

11 Δεκεμβρίου 2014

Αν παραλείψετε το τυρί έχετε ένα ωραιότατο νηστήσιμο πιλαφάκι, με περίσσια νοστιμιά.

Υλικά
  • 4 πράσα, σε χοντρές ροδέλες
  • 3 - 4 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ρεβίθια βρασμένα (αν έχουμε κρατήσει από προηγούμενο μαγείρεμά μας - προαιρετικά)
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • γραβιέρα ή κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα
Μερίδες 6 - 8
Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα 18΄

Διαδικασία Σ' ένα λεπτό σουρωτήρι βάζουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε καλά. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρώς στο λάδι το κρεμμύδι. Οταν αρχίσει να γίνεται διαφανές προσθέτουμε τα πράσα και το σέλινο και τα φέρνουμε λίγες βόλτες με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε 1½ λίτρο βραστό νερό και το ανάλογο αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι. Θα χρειασθεί 14 λεπτά βράσιμο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ρεβίθια (αν τα χρησιμοποιήσουμε) και τον μαϊντανό. Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό, όσο είναι ακόμη μελάτο. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τυρί χοντροτριμμένο, γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +83026+43396+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θέλει τόλμη για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από το σκοτάδι
Η πορεία προς τη γνώση του εαυτού δεν...
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...