Πρασόρυζο με γραβιέρα

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Α</span>ν παραλείψετε το τυρί έχετε ένα ωραιότατο νηστήσιμο πιλαφάκι, με περίσσια νοστιμιά.</p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>4 πράσα, σε χοντρές ροδέλες</li>
<li>3 – 4 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα</li>
<li>1 μέτριο κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ</li>
<li>1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα</li>
<li>αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
<li>1 φλιτζ. τσαγιού ρεβίθια βρασμένα (αν έχουμε κρατήσει από προηγούμενο μαγείρεμά μας – προαιρετικά)</li>
<li>8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>2 κουτ. σούπας μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος</li>
<li>γραβιέρα ή κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 6 – 8</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 15΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 18΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Σ' ένα λεπτό σουρωτήρι βάζουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε καλά. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρώς στο λάδι το κρεμμύδι. Οταν αρχίσει να γίνεται διαφανές προσθέτουμε τα πράσα και το σέλινο και τα φέρνουμε λίγες βόλτες με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε 1½ λίτρο βραστό νερό και το ανάλογο αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι. Θα χρειασθεί 14 λεπτά βράσιμο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ρεβίθια (αν τα χρησιμοποιήσουμε) και τον μαϊντανό. Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό, όσο είναι ακόμη μελάτο. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τυρί χοντροτριμμένο, γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.</p>
<p> </p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα