Κόκκινες φακές με πατάτα

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο<br />300 ml νερό<br />αλάτι<br />πιπέρι<br />1 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη<br />1 πακέτο κόκκινες φακές<br />3 μέτριες πατάτες<br />1 μεγάλο κρεμμύδι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Πλένουμε τις φακές με άφθονο νερό και τις αφήνουμε στο νερό μέχρι να καθαρίσουν. και στη συνέχεια τις ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε.<br />Μόλις μαραθεί λιγάκι, προσθέτουμε τις φακές και σοτάρουμε για πολύ λίγο και μετά ρίχνουμε το νερό (κατά προτίμηση βραστό). Ταυτόχρονα ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά με συχνό ανακάτεμα.<br /><br />Στη διάρκεια του βρασίματος ελέγχετε αν χρειάζεται να ρίξετε και άλλο νερό.<br />Λίγο πριν βγάλουμε τη σούπα από τη φωτιά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά αλάτι, πιπέρι κατά βούληση και τη ρίγανη.<br /><br />Περνάμε όλη τη σούπα από τον μύλο του πουρέ ή για πιο ευκολία από το μπλέντερ και την ξαναβάζουμε να πάρει μία ακόμα βράση ανακατεύοντας για να γίνει βελουτέ.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα