Ιστορίες Σεξ Αναγνωστών: "Είμαι 30 ετών παρθένος. Πήγα σε ιερόδουλη και...."

11 Δεκεμβρίου 2014
Κώστας, 30 ετών ρωτά

Αναγνώστης μας ρωτά: 

Καλησπερα ειμαι 30 χρονων κ δεν εχω παει ποτε με γυναικα θεωρω πως δεν ειμαι φυσιολογικος αν και εχω στυση οταν μιλαω με καποια στο τηλέφωνο ερωτικα η βλεπω καμια τσοντα. Δεν εχω τελειωσει ποτε παρα μονο στον υπνο μου εχω μπει στη διαδικασια να το προσπαθησω αλλα δεν βγηκε τίποτα πηγα και 2 φορες σε πληρωμενη αλλα δεν καταφερα να εχω στυση. Ίσως με επιασε το αγχος τωρα μιλαω με καποια και φτασαμε σε σημειο να νοιωθουμε πολλα ακομα κ εγω κ ας μην τα χω κανει αλλα αποφευγω να την συναντησω για το λογο οτι δεν θα τα καταφερω αυτο θα με απογοητευσει τοσο που δεν ξερω τι τρελα θα επακολουθησει. Δεν ξερω τι να κανω δεν ξερω αν το προβλημα μου ειναι οργανικο η ψυχολογικο. Δεν εχω μιλησει ποτε κ σε κανεναν για αυτο απλα δεν θα αντεξω για πολυ υπαρχει μια κοπελα που δεν μπορω να είμαι μαζι της σωματικα κ νιωθω αχρηστος. Τι να κανω που να απευθυνθω;

Αγαπητέ αναγνώστη. Στο ερώτημά σας απαντά η επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

Η ΦΥΣΗ ΞΕΡΕΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΥΓΙΕΙΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ 

ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ

ΤΗ ΧΑΛΑΝΕ ΛΙΓΟ. ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΞΕΠΕΡΝΙΕΤΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΗΛ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

TO THΛΕΦΩΝΟ ΕΙΝΑΙ 210 6749 349


Κιρσοκήλη: Μια ύπουλη νόσος για την ανδρική γονιμότητα

Αν και συνήθως δεν δίνει συμπτώματα, η κιρσοκήλη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την γονιμότητα των ανδρών. Όταν υπάρχει ιατρική ένδειξη, η χειρουργική θεραπεία είναι απλή, ασφαλής και αποτελεσματική.

Το άρθρο υπογράφει ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. 

Η κιρσοκήλη είναι μια πάθηση που οφείλεται σε ανεπάρκεια των φλεβών που βρίσκονται στο όσχεο. Πιο συγκεκριμένα λόγω δυσλειτουργία στις φλέβες στο όσχεο δεν μπορεί να απομακρυνθεί το αίμα από τη περιοχή με συνέπεια αυτό να μένει στάσιμο και να λιμνάζει δημιουργώντας κακές συνθήκες για την ωρίμανση σπερματοζωαρίων. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό με τη ψηλάφηση επειδή δημιουργούνται εξογκώματα στη κορυφή του όρχι.

Η κιρσοκήλη είναι ύπουλη νόσος γιατί δεν δίνει πάντα συμπτώματα.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι αίσθημα βάρους στους όρχεις και ήπιος πόνος.  Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, η κιρσοκήλη ανακαλύπτεται τυχαία όταν ο άνδρας δυσκολεύεται να τεκνοποιήσει ή όταν αισθάνεται επίμονο ήπιο πόνο στους όρχεις και καταφεύγει για έλεγχο.

Η σχέση της με την υπογονιμότητα

Η κιρσοκήλη αποτελεί αρκετά συχνή αιτία ανδρικής υπογονιμότητας (ευτυχώς αναστρέψιμη) γιατί μειώνει σημαντικά την παραγωγή σπερματοζωαρίων. Η κιρσοκήλη μπορεί επίσης να μειώσει  την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων καθώς επίσης τη μορφολογία και τον αριθμό τους.

Υπάρχει λοιπόν σύνδεση της κιρσοκήλης με πιθανά προβλήματα γονιμότητας του άντρα αφού η κιρσοκήλη εμφανίζεται στο 15% περίπου του αντρικού πληθυσμού χωρίς προβλήματα γονιμότητας και στο 40% των ανδρών με υπογονιμότητα.

Ξέρετε ότι:

Η κιρσοκήλη:

  • Οποιονδήποτε άνδρα αναπαραγωγικής ηλικίας
  • Είναι συχνότερη στον αριστερό όρχι
  • Επιβαρύνει τη λειτουργία του όρχι όσο παραμένει
  • Η επιτυχή σύλληψη μετά την επέμβαση επιτυγχάνεται στο 45 με 50% των ζευγαριών.

 

Πως γίνεται η διάγνωση;

Η διάγνωση γίνεται με ψηλάφιση από τον ειδικό ουρολόγο, ειδικό υπερηχογράφημα οσχέου και σπερμοδιάγραμμα και ανάλογα και ανάλογα με τη σοβαρότητά της καθορίζεται η στρατηγική της θεραπευτικής παρέμβασης. 

Πως θεραπεύεται;

Η θεραπείας της κιρσοκήλης γίνεται χειρουργικά και στοχεύει κυρίως στην κατάργηση των σπερματικών φλεβών που δεν λειτουργεί σωστά.

Παλαιότερα η επέμβαση γινόταν με ανοικτό χειρουργείο ή λαπαροσκοπικά στην κοιλιακή ή στην βουβωνική περιοχή. Τελευταία χρησιμοποιείται η μέθοδος της μικροχειρουργικής κατά την οποία γίνεται μια πολύ μικρή τομή με χρήση χειρουργικού μικροσκόπιου. Ο ασθενής συνήθως δεν νιώθει πόνο μετεγχειρητικά, σηκώνεται από το κρεβάτι αμέσως μετά την επέμβαση και μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο την ίδια μέρα. 

Λύνει το πρόβλημα υπογονιμότητας;

Η ποιότητα του σπέρματος μετά την επέμβαση βελιώνεται σε ποστοσό που αγγίζει το 90%. Η διόρθωση δηλαδή της κιρσοκήλης μπορεί να εξασφαλίσει βελτίωση στην ποιότητα του σπέρματος όταν υπάρχουν διαταραχές που οφείλονται σε αυτή. Αυτό μπορεί να φανεί και στο σπερματοδιάγραμμα που γίνεται 2 μήνες μετά την επέμβαση.

 Η επιδιόρθωση της κιρσοκήλης μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη γονιμότητα του άνδρα. Αν, ωστόσο, η υπογονιμότητα παραμένει μετά την αποκατάσταση της κιρσοκήλης το ζευγάρι μπορεί να χρειάζεται να καταφύγει σε τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Υπάρχουν μέτρα πρόληψης;

Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει ένας άνδρας για να μην πάθει κιρσοκήλη αφού αυτή η δυσλειτουργία των συγγενή φλεβών στην περιοχή του οσχέου είναι μάλλον θέμα κατασκευαστικό. Όταν όμως κάποιος ξέρει ότι έχει κιρσοκήλη προκειμένου να αποφύγει μια επιδείνωση καλό είναι να αποφεύγει την ορθοστασία και να σηκώνει βάρη.

 ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Κουλ***** ****
14:27 Δευτέρα 15/12/2014
Πρώτα από όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το μήνυμα σας με βοήθησε αρκετά και για αυτό ακριβώς θα ήθελα ξανά τη πολύτιμη για μένα γνώμη σας Λοιπόν το θέμα με το αγόριΠαναγιώτης που μου αρέσει δεν εξελίσσεται καθόλου καλά Ενώ στην αρχή είχαμε ένα είδος επικοινωνίας ξαφνικά άλλαξαν όλα Αυτό δεν καταλαβαίνω ενώ όλα πήγαιναν καλά από τότε που η φίλη μου μίλησε στον κολλητό τουΝίκος κι τον ρώτησε αν έχει κοπέλα για να κάνω κίνηση άλλαξε συμπεριφορά Προφανώς ο φίλος του τον ρώτησε ευθέως κι από εκείνη την ημέρα ψάχνουν ποια κοπέλα είναι από τη παρέα μας ο Νίκος μας κοιτάζει συχνά ότι κι αν κάνουμε όπου κι αν είμαστε πρέπει να έχει καταλάβει ως εγώ είμαι αυτή που θέλει τον Παναγιώτη κι να του το είπε για αυτό κι εκείνος έχασε κάθε επαφή μαζί μου ακόμη κι στα 2βήματα κοντά δεν με κοιτάει πλέον αν κοιτάξει μια φορά την εβδομάδα λέω πως είναι καλά Και αναρωτιέμαι αφού στην αρχή με κοιτούσε γελούσε έφτιαχνε κι τα μαλλιά του τώρα που υποψιάζεται πως είμαι εγώ αυτή που ρώτησα τον φίλο τον για αυτόν γιατί στράβωσε Γιατί με αποφεύγει ΥΓ όταν ρωτήσαμε τον φίλο του τι γίνεται τι έμαθε σχετικά με το θέμα μας απάντησε τίποτα για αυτό ανυσυχώ τόσο Σας ευχαριστώ κι πάλι για τον χρόνο σας
Νεκτ***** ****
22:53 Παρασκευή 12/12/2014
Καλησπερα σας Θα ήθελα τη βοήθεια σας για κατι που με απασχολεί Ειμαι παντρεμένη με ενα παιδι εδω κ τρεις μήνες όμως είμαστε μαζί τέσσερα χρόνια Ειναι μηχανικός στα καράβια κ τον βλέπω δύο φορές την εβδομάδα για δύο ώρες Ειναι 30 κ ειμαι 24ήμουν έγκυος αλλα απεβαλα πέντε μηνών Όσο ήμουν έγκυος ηταν γλυκός μαζί μου αλλα δε με ζήλευε ουτε λίγο μετα την αποβολή ήτανε πολυ προστατευτικος εδω κ μια βδομάδα περίπου φερεται αλλόκοτα ειναι απομακρος νευριαζει με το παραμικρό δε μπορω να συζητήσω μαζί του διότι μου μιλάει με νευρα κ νε αποφεύγει Υποψιάζομαι ότι μπορεί να έχει κάποια άλλη Πειτε μου τι με συμβουλευετε να κανωΘελω να σας πω επισης οτι τον αγαπαω παρα πολύ κ θελω αν συμβαίνει κάτι τέτοιο να τον ξανά κερδίσω Πειτε μου τι να κανωΕυχαριστώ εκ των προτέρων
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ