Με τρείς «ποιοτικούς» να φουλάρει για τίτλο

Δεν χρειάζονται δάκρυα για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη, ούτε στεναχώρια. Ρεαλιστικά πρέπει να δει ο κάθε ένας πως κινήθηκε η ομάδα, τι πέτυχε ή τι δεν πέτυχε. Ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός γιατί πλήρωσε το γεγονός ότι δεν είχε βάθος στον πάγκο. Αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες. Γιατί το λέμε ; Ναι μεν έχασε δύο φορές από τους Γάλλους, όμως εκείνο το «τρίποντο» που κρατούσε στα χέρια του στο Αρτέμιο Φράνκι αλλά το έχασε λίγο πριν το φινάλε, ήταν καθοριστικό για την υπόθεση πρόκριση στους «32». Βεβαίως ο αποκλεισμός ήρθε και απο τις δύο εντός έδρας ηττες απο την Φιορεντίνα και την Γκινγκάμπ. Με μία μόλις νίκη στην Τούμπα, δεν μπορείς να περιμένεις περισσότερα. 

Ο ΠΑΟΚ χθες έπαιξε έναν τελικό. Μόνο που φάνηκε πως δεν μπορούσε να αντέξει λόγω της πίεσης των παικτών και από την κούραση. Για αυτόν τον λόγο αντικαταστάθηκαν οι Γκολάσα, Κατσε και Περέιρα . Το είπε ο Αναστασιάδης . Για να είναι φρέσκοι στο επόμενο παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε παρά την ψυχρολουσία του πρώτου γκολ που δέχθηκε από τον Μποβού με ασύλληπτη κεφαλιά, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα.

Ισοφάρισε σχετικά νωρίς στο 22ο λεπτό χάρη στην ενέργεια του Αθανασιάδη που πήρε καθαρό πέναλτι από τον Γιάκομπσέν, ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία. Προφανώς η πιο ενδεικτική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ χάθηκε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου όταν ο σκόρερ Αθανασιάδης, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας και δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο στην συνέχεια.

 

Στο 82ο λεπτό και πάλι ο Μποβού έσβησε τα όνειρα του ΠΑΟΚ για την πρόκριση. Η Γκινγκάμπ έχει ποδοσφαιριστές αθλητές με πολύ καλή κατάρτιση και παρά τις απουσίες της έπαιξε στρωτό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ μένει με την προσπάθεια που κατέβαλε και στις έξι αγωνιστικές, όπου συνολικά είχε την δυνατότητα να προκριθεί για τέταρτη φορά τα πέντε τελευταία χρόνια στους «32» του Γιουρόπα Λίγκ.

Είναι ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει μεταγραφές. Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό, όμως ήρθε το χρονικό διάστημα που πρέπει να εφαρμοστεί. Τρείς ποιοτικούς παίκτες χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να έχει και βάθος στο ρόστερ. Έναν κεντρικό αμυντικό, έναν δημιουργικό χάφ που μπορεί να παίζει ως 6άρι αλλά και ως 8άρι και εν τέλει έναν εξτρέμ. Με τρείς ποιοτικούς, ο ΠΑΟΚ θα φουλάρει για τον τίτλο. Πλέον στην Ελλάδα είναι οι στόχοι του. Με το +4 που έχει, πρέπει να το διατηρήσει έως τις γιορτές, να ενισχυθεί και στην συνέχεια να τα δώσει όλα στο πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Τo ίδιο μήνυμα έστειλαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στο τέλος. Όταν φώναζαν: «Εμείς μαζί για μια ζωή» και το «Κάντε καμία μεταγραφή». Εδώ που τα λέμε, όχι μία, αλλά τουλάχιστον τρείς.

Σχετικά άρθρα