Πεντανόστιμο σουβλάκι ξιφία με λαχανικά

12 Δεκεμβρίου 2014
Υλικά
  • 700 γρ. φιλέτο ξιφία χωρίς το δέρμα
  • 2 τρίχρωμες πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 10-12 ντοματίνια τσέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας μάραθος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουµε όλα τα υλικά της µαρινάτας σε µπολ και τα ανακατεύουµε. 

Κόβουµε το φιλέτο ξιφία σε µέγεθος µπουκιάς. Το αραδιάζουµε σε ρηχό σκεύος και περιχύνουµε µε τη µαρινάτα. Σκεπάζουµε το σκεύος και το αφήνουµε για 30΄ στο ψυγείο. 

Στο µεταξύ, καθαρίζουµε τα λαχανικά και τα κόβουµε σε µεγάλα καρέ (για σουβλάκι). Τα ντοµατίνια τα αφήνουµε ολόκληρα. Στήνουµε τα σουβλάκια ξεκινώντας µε λαχανικά. Εναλλάξ βάζουµε λαχανικά και ψάρι. Τελειώνουµε πάλι µε λαχανικά. Αλείφουµε όλα τα σουβλάκια µε τη µαρινάτα. Τα αραδιάζουµε σε σχάρα µέσα σε ταψάκι. 

Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200οC για 15΄-20΄. Κατά διαστήµατα τα γυρίζουµε για να ψηθούν σωστά γύρω γύρω. Ο πιο ωραίος τρόπος είναι να ψήσουµε τα σουβλάκια στη σχάρα, στα κάρβουνα.

 

Για 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά

 

Πηγή: www.mamapeinao.gr 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...