Ριζοκροκέτες γεμιστές με κιμά και μοτσαρέλα

12 Δεκεμβρίου 2014

Υλικά

Για 6- άτομα

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
60 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
2 κουταλιές τοματοπελτές
2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
20 γραμμάρια μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους 1 εκατοστού
1 κούπα ελαιόλαδο

 

 

 

Εκτέλεση

Ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να κοχλάσει. Έπειτα μειώνετε την εστία στο χαμηλό.
Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια εστία. Προσθέστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο.

Μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το ρύζι. μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
Προσθέστε 1/3 της κούπας ζωμό στο μείγμα του ρυζιού. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 3 έως 4 λεπτά ή μέχρι ο ζωμός να απορροφηθεί.
Επαναλάβετε με τον υπόλοιπο ζωμό, προσθέτοντας 1/3 φλιτζάνι κάθε φορά μέχρι  έως ότου όλο το υγρό έχει απορροφηθεί και το ρύζι μαλακώσει και έχει κρεμώδη υφή.

Μεταφέρετε το σε ένα ταψί με 3 εκ. βάθος, 20 x 30 εκ διαστάσεις και καταψύξτε για 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Προσθέστε κιμά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σπάσει ο κιμάς για 5 έως 6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε τον τοματοπελτέ. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 2 έως 3 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Αφαιρέστε από την εστία και αφήστε το να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C στις αντιστάσεις ή 180 ° C στο αερόθερμο. Απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα μεγάλο ταψί.
Ρίχνετε την φρυγανιά ένα μεγάλο πιάτο.
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε τα αυγά με 2 κουταλιές της σούπας νερό.

Με καθαρά και βρεγμένα χέρια πλάθετε το μείγμα ριζότο σε μπάλα και μετά πατικώνετε με την παλάμη σας το μείγμα ρυζιού. Στη συνέχεια γεμίζετε με 1 κουταλιά γλυκού με το μείγμα κιμά και από έναν κύβο μοτσαρέλα. Στη συνέχεια κλείνετε το μείγμα σε μπαλάκι και σχηματίστε έναν κώνο με τα δάχτυλά σας.

Επαναλάβετε με το υπόλοιπο ριζότο, κιμά και τυρί για να κάνει 8 μπάλες και πλάθετε σε κώνους.
Βουτήξτε έναν – έναν κώνο πρώτα στο αυγό μετά στη φρυγανιά και τοποθετήστε τα στη λαδόκολλα. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες ριζοκροκέτες. Βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ψεκάστε τις ριζοκροκέτες με λάδι. Ψήνετε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
 

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ