Πώς λειτουργεί το βραχιολάκι που θα βάλει ο Ρωμανός; Βίντεο

13 Δεκεμβρίου 2014

Λεπτομέρειες για το πως λειτουργεί το "βραχιολάκι" που θα βάλει ο Νίκος Ρωμανός, προκειμένου να πηγαίνει στο ΤΕΙ, έδωσε ο σύμβουλος διαχείρισης κινδύνου, Άγγελος Αγραφιώτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Όπως είπε, το "βραχιολάκι" είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας, το οποίο τοποθετείται πάνω στον κρατούμενο και του επιτρέπει να κινείται μέσα στο σπίτι του σε μία απόσταση μέχρι 25 μέτρα και σε μία άλλη εκδοχή, όταν θα πρέπει, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, να πάει να σπουδάσει, του επιτρέπει να κινείται και έξω από το σπίτι του.

Και συνέχισε: «Μόλις απομακρυνθεί πάνω από 25 μέτρα από το σπίτι του ή μόλις προσπαθήσει να το σπάσει, ο χειριστής του κεντρικού σταθμού που λαμβάνει το σήμα συναγερμού, ειδοποιεί αυτόματα έναν επόπτη της ιδιωτικής εταιρείας, πηγαίνει στο σπίτι, εξακριβώνει, αν πραγματικά υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα ή αν έχει αποπειραθεί απόδραση και ενημερώνεται η αστυνομία».

www.enikos.gr

"Με έναν γωνιακό τροχό για να καταστρέψεις ένα βραχιολάκι χρειάζεσαι τρία δευτερόλεπτα" αναφέρει μεταξύ άλλων ο Θάνος Τζήμερος σε ανάρτησή του στο Facebook σχολιάζοντας, την τροπολογία για τον Νίκο Ρωμανό.

Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές περιλαμβάνουν την παρακολούθηση από τον Ρωμανότου 1/3 των μαθημάτων εξ αποστάσεως και εν συνεχεία την υπαγωγή του στο νόμο για το βραχιολάκι.

"Ερώτηση: το βραχιολάκι εκπέμπει συνεχώς ένα ηλεκτρονικό σήμα που προσδιορίζει τη θέση σου. Σε περίπτωση που το καταστρέψεις στέλνει ένα σήμα alarm στο επιχειρησιακό κέντρο, το οποίο πρέπει να ενεργοποιήσει όσους αστυνομικούς βρίσκονται πιο κοντά στο σημείο εντοπισμού και αρχίζουν να σε κυνηγούν. Με έναν γωνιακό τροχό για να καταστρέψεις ένα βραχιολάκι χρειάζεσαι τρία δευτερόλεπτα. Αν ένας συνεργός έχει αναμμένη τη μηχανή, μέχρι να ειδοποιηθούν οι αρμόδιοι και να αρχίσουν να ψάχνουν, ο (πρώην) βραχιολάκιας έγινε καπνός. Κι αν τον συλλάβουν, είναι απλό: ξεκινάει μια άλλη απεργία πείνας. Κάνω κάποιο λάθος;" γράφει.

 

Ραγκούσης: Ο Ρωμανός θα έφθανε μέχρι το θάνατο


«Σώσαμε όλοι μία ανθρώπινη ζωή», ανέφερε ο δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στον Real Fm 97.8 στην εκπομπή του Μάκη Γεωργίου και του Τάκη Χατζή.

Αναφερόμενος στην τροπολογία έγινε δεκτή από την βουλή, ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι «θα χρησιμοποιήσουμε το χορηγούμενο αγαθό για την μάθηση και τις σπουδές».

«Δεν θα προδώσουμε εκείνους που πίστεψαν και αγωνίστηκαν δίπλα μας αλλά και όσους μας αμφισβήτησαν και μας επιτέθηκαν», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για την αντίδραση του Νίκου Ρωμανού την ώρα που έγινε δεκτή η τροπολογία τόνισε: «Ο Ρωμανός δεν κάνει παιχνίδια. Αμέσως επικοινώνησε μαζί μου και δήλωσε ότι σταματάει την απεργία πείνας».

«Ο Ρωμανός δεν θα υποχωρούσε. Θα έφθανε μέχρι το θάνατο», υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης.

 

Ακούστε το ηχητικό: http://www.enikos.gr/index.php?option=content&task=preview&id=283747&c=8d89498a65a2c1728ff39e86ce1cf75e


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ