Παπαθεοδώρου: «Πολλά και αβίαστα λάθη»

Η Κηφισιά δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική απέναντι στον ΠΑΟΚ και γνώρισε την ήττα στην Πυλαία με 78-67. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τόνισε πως το σημείο που έκρινε τον αγώνα ήταν τα πολλά λάθη των παικτών του αλλά και η πίεση που άσκησε στην άμυνα του ο ΠΑΟΚ.

«Καταρχήν οφείλουμε ως ομάδα να συγχαρούμε τον ΠΑΟΚ για τη μεγάλη επιτυχία, αυτή της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Eurocup. Ξέραμε ότι θα είχε καλή ψυχολογία, είναι εξαιρετική ομάδα ούτως ή άλλως. Ξέραμε επίσης τη δυσκολία του αγώνα, διότι ο ΠΑΟΚ έχει συνέπεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου και φέτος ανέβασε σε πολύ υψηλά επίπεδα αμυντική πίεσή του. Θέλαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα έχοντας δύο στόχους. Καταρχήν να περιορίσουμε τη δημιουργία του ΠΑΟΚ κοντά στο καλάθι και δεύτερον, να ανταποκριθούμε στη πίεση του ΠΑΟΚ ειδικά πάνω στην μπάλα. Παρότι ξεκινήσαμε καλά αμυντικά, κάποια στιγμή χάσαμε τον έλεγχο στη μέση του δευτέρου δεκαλέπτου, αλλά στο τέλος του ημιχρόνου ήμασταν κοντά στο σκορ. Όλα κρίθηκαν στο ξεκίνημα του 3ου δεκαλέπτου, ΠΑΟΚ έτρεξε ένα σερ 13-0, το 37-33 έγινε. Βασιζόμενος στην άμυνα, αλλά έπαιξαν ρόλο και τα δικά μας λάθη. Τα περισσότερα ήταν αβίαστα. Με 23 λάθη εκτός έδρας και απέναντι στον ΠΑΟΚ δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός, πόσο μάλλον να κερδίσεις το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ πήρε ψυχολογία από την άμυνα, άνοιξε το παιχνίδι κι εμείς στο τέλος προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τον ρυθμό αγώνα με πίεση ψηλά στην άμυνα. Ωστόσο, ως σοβαρή κι έμπειρη ομάδα, ο ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα», είπε ο προπονητής της Κηφισιάς. 

από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Πέτρος Μελισσαράτος ο οποίος είπε: «Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια. Προσπαθήσαμε να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό, τα καταφέραμε, αλλά στη πορεία χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Ο ΠΑΟΚ πήρε διαφορά κι εμείς κυνηγήσαμε στο σκορ, χωρίς να καταφέρουμε να το ανατρέψουμε», είπε και ρωτήθηκε για το κακό τρίτο δεκάλεπτο: «Ο ΠΑΟΚ βρήκε ρυθμό, γύρισε τη μπάλα, είχε τα ελεύθερα σουτ και τα εύκολα καλάθια με συνέπεια να ξεφύγει πολύ η διαφορά κι εμείς να βγούμε από το παιχνίδι».

Σχετικά άρθρα